Kako zaštititi zaposlene od virusa?

dezinfekcija

Kada simptomi virusa već budu bili vidljivi u našem organizmu, ono što svako od nas prvo što radi jeste poseta lekaru kako bi se utvrdilo koji je virus napao naše telo ali i kako bismo pronašli adekvatnu terapiju.

Međutim, ukoliko želite da zaštite svoje zaposlene od svih vrsti virusa i da sprečite posetu lekaru nakon što bude kasno po zdravlje ljudi, potrebno je da utičete na prevenciju.

Ono što Svetska zdravstvena organizacija preporučuje sada u doba korone, a tiče se svih vrsti virusa, jeste redovna dezinfekcija poslovnog prostora.

Koliko dezinfekcija poslovnog prostora štiti?

Zaista mnogo, u velikoj meri ispravna dezinfekcija poslovnog prostora štiti vaše zaposlene kao i klijente od virusa.

Koliko je sama dezinfekcija bitna uvideli smo tokom pandemije virusa Covid19, kada je preporuka za redovnom dezinfekcijom dolazila bukvalno sa svih strana.

Naravno da dezinfekcija ne utiče samo na sprečavanje Korona virusa, već i svih ostalih te ukoliko želite da vaši zaposleni budu sigurni ali i klijenti (ukoliko oni posećuju poslovni prostor) potrebno je utvrditi tačno koja vam je dezinfekcija potrebna i realizovati je što pre.

Dezinfekciju najbolje je prepustiti vodećoj kompaniji koja ima specijalno obučen tim profesionalaca, kako ne bi bil dodatnih komplikacija po zdravlje zaposlenih.

Šta podrazumeva dezinfekcija poslovnog prostora?

Verovatno ste i sami svesni da ukoliko dođe do oboljevanja / zaraze samo jednog zaposlenog, kompletan posao može u sekundi da “padne”. Jer virusi se šire brzinom svetlosti, što nam svakako pokazuje i korona virus koji je trenutno aktuelan.

Kako biste bili sigurni u svoje poslovanje, ali i u to da ste svojim zaposlenima i članovima vašeg tima obezbedili sigurnu i zdravu sredinu potrebno je da vodite računa o redovnoj dezinfekciji.

U ovom slučaju ne mislimo na ono obavezno: redovno pranje ruku, postavljanje dezobarijera i sl. svakako da je sve ovo potrebno, ali ukoliko želite da vaš poslovni prostor bude 100% zaštićen od svih vrsti virusa pa i virusa korona potrebno je detaljno dezinfikovati sam prostor.

Uz dezinfekciju vaš prostor je sterilno čist

Temeljnu dezinfekciju teško je da ćete vi sami realizovati, te je ipak potrebno angažovati kompaniju koja će kompletan proces dezinfekcije sprovesti uspešno i bezbedno po zdravlje svih prisutnih.

Kako bi vaš poslovni prostor bio sterilno čist potrebno je uraditi detaljnu dezinfekciju specijalnim sredstvima koja su odobrena od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, ali i da kompanija koja to obavlja ima sve potrebne dozvole za korišćenje istih kao i da izvršava sam proces dezinfekcije.

Bitno je takođe obratiti pažnju prilikom izbora kompanije i potrebnih sredstava za dezinfekciju da ona nisu štetna po ljude i životinje, ali i da nema neprijatnih mirisa, posebnih isparenja kao i to da se nakon izvršene dezinfekcije poslovnog prostora u veoma kratkom roku vratite uobičajenim poslovnim aktivnostima.

Dezinfekcijom poslovnog prostora sigurno je da ćete održati svoje poslovanje bez obzira da li je pandemija određenog virusa ili ne, jer ćete pre svega imati zdravu i sigurnu sredinu za svoje zaposlene.

Njihovo zdravlje je vama kao poslodavcu sigurno veoma bitno u svakom aspektu poslovanja i međuljudskih odnosa koje gajite.

Bez obzira da li imate firmu da velikim brojem zaposlenih kao i klijenata koji posećuju vaše poslovne prostorije – dezinfekcija je najbitnija stavka u svim okolnostima.

Kada se radi dezinfekcija poslovnog prostora?

Idealno vreme za dezinfekciju poslovnog prostora jeste nakon radnog vremena kada i zaposleni napuštaju prostorije.

Na ovaj način se postiže najveća produktivnost samog procesa kao i efikasnost dezinfekcije. Međutim ukoliko je to problem, sigurni smo da možete organizovati parcijalnu dezinfekciju kako i sam posao ne bi trpeo.

Šta se “postiže” dezinfekcijom?

Pojam dezinfekcija označava niz postupaka koji se sprovode na određenom prostoru, a u cilju uništenja najvećeg broja patogenih i drugih mikroorgnizama.

Stručna lica koja obavljaju dezinfekciju će zahvaljujući svojoj stručnosti i iskustvu odrediti na koje grupe se deluje kako ne bi došlo do eventualne zaraze ili ukoliko je potrebno kako bi se ista i zaustavila.

Nikako ne treba zaboraviti ni preventivne mere dezinfekcije, naročito za sve vlasnike poslovnih prostora koje imaju svoje zaposlene ali i klijente.

Kako ne bi došlo do određene zaraze il bolesti bitno je da se dezinfikuju svi predmeti, ali i da se redovno upotrebljavaju sredstva za ličnu higijenu ljudi.

Trenutak kada se bolest u poslovnom prostoru pojavi, sprovodi se takozvana tekuća dezinfekcija i u tom slučaju će se delovati ciljano na određene mikroorganizme – a ona se najčešće vrši hemijskim putem i to sredstvima koja se nazivaju dezinficijensi.

U trenutku kada se bolest završi biće, u vašem poslovnom prostoru, realizovana završna dezinfekcija.

Jako je bitno da sam proces dezinfekcije poslovnog prostora poverite kompaniji koja ima stručno osoblje za obavljanje ovog procesa, pre svega za dodatnu vašu sigurnost ali i uspešnost samog procesa.