sarene-rodjendanske-svecice

Naučno je dokazana činjenica da davanje i pravljenje poklona nas čini srećnijim nego kada to vreme i novac potrošimo na sebe. Odatle potiče i izreka da pokloni čine sve prisutne srećnima i da je zbog poklona, svet bar na kratko, jedno lepše mesto. 

Međutim, u svemu ovome postoji jedna nameštaljka. Pre nego što dođemo do gore pomenute sreće, moramo proći kroz gomilu stresa, prilikom planiranja savršenog poklona.

Zanimljivi pokloni za rođendan, mogu predstavljati pravi izazov, nezavisno od toga koliko dobro poznajete osobu koja ga prima. 

Međutim, budite bez brige jer ćemo se tokom ovog teksta potruditi da vam damo par saveta koji će vam pomoći kako da uspešno odaberete savršen poklon, koji će osobi koja ga dobija, imati posebnu vrednost. 

Za početak, napravite spisak stvari koje zanimaju osobu kojoj kupujete poklon

Ukoliko odlučite da stavite na papir spisak interesovanja osobe kojoj kupujete poklon, savetujemo vam da se potrudite da zaista navedete sve stavke, čak i one koje vam deluju najmarginalnije. 

Uz pomoć takve liste, omogućićete sebi da razmišljate na kreativniji način nego inače, a to će vam pružiti priliku da stvorite unikatne ideje, koje biste, u suprotnom, možda prevideli. 

Takođe, dobićete dodatne poene ukoliko uspete da iskombinujete nekoliko stvari sa te liste, jer ćete tako sigurno oduševiti osobu kojoj spremate iznenađenje. 

Osvrnite se na prošlost za inspiraciju

Pokloniti uspomene voljenoj osobi je jedan od najlepših gestova koje možete učiniti  za nekoga. Na taj način, dragoj osobi dajete do znanja da uspomene na avanture koje ste zajedno proživeli neće nikada izbledeti. Pokloniti dragoj osobi predmet koji će ih podsećati na vas znači da na taj način poklanjate i deo sebe, što će doprineti da se ona nikada ne oseća usamljeno. 

Postoji gomila načina da napravite poklon koji će na lep način zabeležiti sve vaše lepe trenutke, bilo da je u pitanju ram za slike, kolaž više fotografija ili neki predmet iz detinjstva, kopanje po prošlosti za inspiracijom je uvek dobra opcija iz koje će, nesumnjivo, izaći gomila ideja.

Zapitajte se šta je najviše potrebno osobi kojoj spremate poklon

U našim životima, svi imamo osobe koje “imaju sve” i kojima na prvi pogled ništa ne treba. Međutim, ako malo bolje sagledate situaciju, primetićete da to, često, nije slučaj. 

Ukoliko je osoba kojoj spremate poklon student, odlična je ideja da joj napravite paketić pun energije i kofeina koji će im biti prva pomoć dok spremaju ispite. Takođe, poželjno je da temeljno istražite hobije i interesovanja vaših prijatelja, ukoliko ih već ne znate, kako biste doprineli njihovom razvitku na tom polju. 

Na primer, ukoliko imate osobu koja uživa u pisanju, poklonite im kratak internet kurs koji će im omogućiti da unaprede svoje dosadašnje sposobnosti ili knjigu njihovog omiljenog autora.

Poklonite iskustvo

Pokloni ne moraju uvek biti materijalni. Pokloniti nekome iskustvo je odlična ideja jer ćete na taj način pokloniti uspomenu koju će pamtiti ceo život. 

Izvedite vašu dragu osobu na večeru, organizujte im piknik ili napravite žurku kako biste se postarali da ćete im pružiti jedno nezaboravno iskustvo koje će oni pamtiti dugi niz godina. 

Tokom planiranja ovakvog poklona, vremensko doba vam može biti od velike koristi jer na osnovu vremenskih uslova možete isplanirati savršen dan. Ukoliko je zima, predlažemo da odete na klizanje i na romantičnu večeru, dok je tokom toplijih, letnjih meseci, defintiivno bolji izbor jedan veliki piknik sa porodicom i prijateljima.

Organizujte proslavu najbitnijeg dana vaše drage osobe 

Bilo da je u pitanju osoba koja voli provod i žurke ili je miran i introvertan tip, vaša draga osoba će se sigurno oduševiti kada vidi gomilu svojih prijatelja na jednom mestu. 

Potrudite se da kontaktirate sve najbliže prijatelje i članove porodice i, u zavisnosti od karakternih osobina osobe kojoj spremate poklon, dogovorite se za vreme i mesto okupljanja. Kako bi ceo događaj podigli na viši nivo, zamolite sve prisutne da ponesu nešto hrane i pića kako biste upotpunili celo iskustvo. 

Neizostavan dodatak je i torta iznenađenja – potrudite se da bude kreativna i orginalna!

Cela ova organizacija zahteva da se njeno planiranje odvija u tajnosti, tačnije iza leđa slavljenika, jer u suprotnom gubite faktor iznenađenja

Odabrati savršen poklon je težak posao, ali ne i neizvodljiv

Ukoliko ste postigli da uspešno napravite originalne poklone svojim ljudima za sve rođendane ove godine, nemojte se još uvek opuštati jer su praznici i drugi važni povodi odmah iza ugla. 

Kada je u pitanju biranje poklona nama bliskim ljudima, nastojimo da se potrudimo da taj poklon bude savršen, ali u isto vreme da ima i posebnu vrednost.

Nadamo se da smo vam tokom ovog teksta dali nekoliko ideja na koji način da efikasnije odaberete ili napravite poklon vašoj voljenoj osobi, međutim, imajte na umu da ne bi trebalo previše da se stresirate oko toga jer je vaše prijateljstvo najlepši poklon koji nekome možete pokloniti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *