voceipovrce

Kada je podizanje imuniteta u pitanju, ne morate uzimati različite vrste suplemenata. Nadoknadite vitamine i minerale, jačajući imunitet na potpuno prirodan način!

Danas se reklamira niz suplemenata koji organizam čuvaju od virusa i bakterija. Ipak, ne treba ih uzimati na svoju ruku već samo uz preporuku lekara, ukoliko je to neophodno. Uvek je bolje okrenuti se prirodnim načinima podizanja imuniteta, koji će učiniti telo jakim ali i poboljšati raspoloženje dižući vašu energiju na sasvim novi nivo.

Predstavljamo efikasne prirodne načine za podizanje imuniteta koji će služiti roditeljima, jednako kao i deci, adolescentima, pubertetlijama ali i ljudima u zrelim godinama. Priroda služi svima, samo je treba iskoristiti na pravilan način. Evo kako!

Napravite raspored aktivnosti za sebe i svoje voljene- pružićete telu odmor i ojačati imuni sistem

Kako bi podigli svoj imunitet morate izbeći svakodnevni stres i pružiti telu adekvatan odmor. Jasno je da imamo previše obaveza i da uvek iskrsne neka stresna situacija i takve okolnosti ne možemo promeniti. Zato, sa druge strane, možemo da organizujemo svoje vreme i napravimo raspored aktivnosti za sebe i svoje voljene.

Raspored aktivnosti mora da prati potrebe organizma, kako bi se imunitet podigao na zavidan nivo. Telu je potreban odmor, odnosno kvalitetan san koji podrazumeva osam sati. Najbolje je leći do ponoći, kako bi se odmorili i kako bi telo imalo prostora da se regeneriše i isceli tokom noći. Raspored aktivnosti uključuje proteinski doručak, koji će ojačati imunitet i razbuditi celokupnu porodicu. Za svega nekoliko minuta ispecite jaja na maslinovom ulju i okupite porodicu za stolom.

Često usled prenatrpanog rasporeda nemamo vremena za šetnju po prirodi, a upravo ona jača imunitet. Zatvoreni prostor nas guši i slabi imunitet, potvrđuju stručnjaci širom sveta. Neophodan nam je svež vazduh kako bi ostali zdravi i jaki, pa zato pre nego što pređete na naredne savete napravite raspored aktivnosti i uživajte u šetnji.

Raspored aktivnosti će na početku biti zamoran, ali nemojte preskakati dogovorene aktivnosti. Naše telo voli isplanirane stvari, oseća se sigurno kada ima svoj ritam i na taj način mu ostavljamo prostora za regeneraciju i odmor. Ukoliko se celokupna porodica uklopi sa vašim dnevnim aktivnostima, postaćete prisniji. Bliskost donosi smeh i zagrljaje, a ljubav vibrira zdravljem i znatno podiže imunitet.

Zdravlje na usta ulazi- pravilna ishrana je prirodan način za podizanje imuniteta

Kada uravnotežite svoj tempo života, počećete da uživate u hrani. U tom trenu treba odoleti nezdravim, a itekako primamljivim obrocima, kao što je brza hrana i gazirano piće. Zamenite ih zelenim povrćem koje u sebi sadrži vitamin E, vitamin C i vitamin A. Ova tri vitamina podstiču stvaranje novih ćelija u telu, čineći ga jakim i zdravim. Oni se uspešno bore sa svim virusima i bakterijama na potpuno prirodan način.

Umesto gaziranih sokova, koji u sebi imaju oko šest kašika šećera i znatno urušavaju imuni sistem iscedite citruse. Limunov sok pomešajte sa ceđenom naradžom i uživajte u okrpljujućem, slatkastom napitku. Sa jednim limunom i dve narandže nadoknadićete dnevne potrebe organizma za vitaminom C i na prirodan način podići imunitet.

Ne izbegavajte meso, jer daje snagu organizmu za svakodnevne aktivnost i održava imunitet jakim

Pričali smo o povrću ali stručnjaci nas opominju da je ključ zdravog tela u raznovrsnoj ishrani. Zato nemojte izbegavati meso, pogotov ne crveno meso koje je bogato gvožđem (koje je bitno posebno kod anemije). Uživajte i u piletini ali i ribi, koja je bogata omega 3 masnim kiselinama i kao takva jača srce.

I dalje pričamo o hrani kao efikasnom prirodnom načinu za podizanje imuniteta!

Kašikica meda dnevno podiže imunitet na prirodan način

Med unutar sebe ima kalcijum, cink, fosfor, magnezijum, selen i vitamine B grupe. Unutar jedne kašikice meda prosto rečeno, nalazi se niz antioksidanasa koji jačaju ćelije i podižu iminitet. Zahvaljujući medu ostaćete zdravi uprkost svim virusima i bakterijama koji nas svakodnevno vrebaju.

Ukoliko ste se nedavno izborili sa respiratornom infekcijom ili vodite bitku sa malokrvnosti, pomešajte teglu meda sa iseckanom koprivom. Zajedno će okrepiti vaš organizam i nadokaditi sve vitamine i minerale na prirodan način, tako da zaboravite na suplemente.

Nabavite eterično ulje i uživajte u njegovom mirisu jačajući imunitet na prirodan način

Eterična ulja okrepljuju organizam, jačaju disajne puteva i na prirodan način podižu vaš imunitet. Stručnjaci toplo preporučuju eterično ulje eukaliptusa i eterično ulje origana. Origano je nešto jačeg mirisa i posebno je dobar u toku zimskih dana jer proširuje disajne puteve i sprečava respiratorne infekcije. Od tri do pet kapi izabranog ulja treba pomešati sa pola litre ključale vode i zatim se nagnuti nad parom. Nemojte se previše približavati šerpi, tretman treba da bude prijatan i okrepljujući.

Desetak minuta nad eteričnim uljem sasvim je dovoljno za jačanje imuniteta i pritom vas može rešiti želje za nikotinom. Vremenom će se potpuno eliminisati za nikotinom, koji narušava imuni sistem i čini organizam podložnim različitim bakterijama i virusima.

Nema više razloga da brinete! Podignite imunitet uz naše savete i ostanite nam zdravi u narednom peroidu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *