komarnici

Iako nam je prolećno vreme u toku, veoma brzo stižu nam i letnji meseci a sa njima i visoke temperature, najezda komaraca i ostalih insekata. Ukoliko još uvek niste ugradili komarnike na prozorima i terasnim vratima, sada je idealan trenutak. Tako ćete spremno dočekati leto, bez bojazni da će vam dosadni komarci noću zujati dok spavate.

Dovoljno je da pronađete neku osobu koja se bavi pravljenjem i ugradnjom komarnika po meri, izaberete boju i vrstu okvira, i premerite svoje prozore. Od majstora ćete dobiti konačnu cenu koliko će vas koštati ova vrsta investiranja.

Komarnici – zbog čega su nam neophodni?

Danas komarnici mnogima predstavljaju neizostavni element svakog enterijera. Veliki broj investitora koji se bavi izgradnjom stambenih zgrada već u samom startu kada radi stolariju na prozorima ugrađuje i komarnike. Pa tako kada se osoba useli u svoj nov stan nema potrebe da razmišlja o postavljanju istih.

Poznato je da letnje vreline sa sobom nose i najezdu raznoraznih insekata, naročito komaraca koji su, složićete se, nepodnošljivi kada nam uđu su sobu i teško ih je isterati. Kada imate komarnike, nećete imati problema sa ulaskom buba i drugih insekata i moći ćete noću bezbrižno da spavate.

Prisustvo komaraca ne samo da nije prijatno, već njihovi ujedi mogu izazvati i ozbiljnije alergijske reakcije kod osetljivih osoba. Treba napomenuti da se komarnici mogu ugraditi bez obzira na to da li imate postavljenu drvenu, aluminijumsku ili PVC stolariju na svojim prozorima.

Sa komarnicima su sve popularnije i zebra zavese po meri svakog doma

Ako govorimo u izgledu enterijera, većina osoba koje se bave uređenjem unutrašnjeg prostora će vam reći da su zebra zavese apsolutni hit i ovog proleća. Jednostavne su za održavanje, imaju odličnu moć zaštite od ulaska sunčeve svetlosti (naročito tokom letnjih meseci), moderne su i imaju lak mehanizam kada je upravljanje u pitanju.

Danas mnoge firme nude zebra zavese po meri svakog doma. To praktično znači da je na vama da izmerite tačne dimenzije svojih prozora (visina puta širina) i da izaberete dezen zavese koji vam se najviše dopada. Izradu i montiranje zavesa sprovode majstori koje je angažovala firma od koje ste kupili zebra zavese.

Koje vrste komarnika sve postoje?

Na tržištu danas možete pronaći fiksne, rolo ili pliše komarnike. Fiksni komarnici su najjeftinija varijanta, s obzirom da se fiksiraju za prozore njima ne možete da rukujete. Idealni su za manje prozore poput krovnih kao i kod onih u kupatilu. Rolo komarnici su vrlo praktični, i njih možete da otvarate i da zatvarate povlačenjem ručice ka gore ili ka dole. Sa estetske strane veoma lako se uklapaju u svaki enterijer, bez obzira na to koju vrstu stolariju imate.

Pliše komarnici su se pokazali najtraženijim među kupcima. S obzirom da im je okvir od izdržljivog materijala – aluminijuma, veoma dugo traju i mogu da izdrže čak i jake udare vetra i otporni su na razne vremenske uslove. Mrežica im je ojačana i nije zapaljiva.

Lakoća održavanja spada u još jednu vrstu prednosti pliše komarnika.