0

Na prodaju prvi od ukupno pet napravljenih modela Italdesign Zerouno

Kompanija Italdesign se polako priprema da pokrene proizvodnju modela Nissan GT-R50. Reč je o modelu koji će biti proizveden u svega pedeset primeraka. Međutim, ovaj model je još ekskluzivniji, s obzirom da ih je napravljeno svega pet komada. Model o kojem pišemo je Italdesign Zerouno i reč je o prvom projektu kompanije Automobili Speciali Italdesign, nakon što ju je Volkswagen grupacija nedavno kupila od legendarnog dizajnera Giorgetto Giugiaro.

Ovaj automobil je baziran na istoj platformi kao i Audi R8 i Lamborghini Huracan, a poseduje i isti V10 agregat radne zapremine 5,2 litara koji razvija 610 konjskih snaga (455kW) i 520 Nm obrtnog momenta koji se šalju svim točkovima preko sedmostepenog menjača sa duplim kvačilom.

Kompanija Italdesign je predstavila model Zerouno u kupe formi na Sajmu automobila u Ženevi prošle godine, kada je i objavljena informacija da će biti proizvedeno svega pet primeraka, kao i da će se svaki od njih prodavati po sedmocifrenoj ceni. Na taj način je Zerouno postao daleko ekskluzivniji od modela sa kojima deli platformu.

Zapravo, on je nešto bliže modelima kao što su Lamborghini Veneno ili Centenario. Nakon kupe modela, ovog marta je na istom Sajmu automobila predstavljen i roadster po imenu Duerta, koji če takođe biti proizveden u pet primeraka, ali i koji se prodao jednako brzo kao i kupe. Naime, model sa fotografija je prvi primerak modela Zerouno i trenutno se prodaje. Prešao je svega 500 kilometara, a cena po kojoj se prodaje nije poznata.

Međutim, verujemo da je to znatno više od 900.000 evra koliko će ova kompanija naplaćivati za svki primerak gore pomenutog modela Nissan GT-R50.

Izvor: Vrelegume.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of