0

Auto-škole u problemu: Zbog novog pravila mnoge neće moći da rade od oktobra

Zbog novog pravila – uspona na poligonu, ni jedna od oko 450 auto-škola u Srbiji neće moći da obučava vozače od oktobra. Prema podacima koje iznose Novosti, pozivajući se na rezultate ankete Privredene komore Beograda sprovedene među njenim članicama, svega 28,2 auto škola imapoligon koji ispunjava sve uslove. Najveći problem predstavlja ispunjavanje uslova da poligon poseduje uspon, kao i dovoljno prostora za operaciju skretanja ulevo ili udesno za vozila E i F kategorije, što su vozila kamioni s prikolicom i traktori.

Jedan od sagovornika, kaže da je ponovo na delu “nelojalna konkurencija”.

– Ponovo se kandidati mame na razne načine. Tako neki svakom 100. kandidatu poklanjaju automobil iako je vrapcima jasno da sa sadašnjom cenom obuke teško da mogu da poklone i bicikl – kaže jedan od vlasnika auto-škola.

Komora je svoje članicem auto škole, pitala i da li imaju prostora i mogućnosti da prilagode svoje poligone pravilnikom, a ni ti rezultati, navode Novosti, nisu ohrabrujući jer je svega 8,8 odsto AŠ reklo da to može da izvede. Više od 30 odsto auto škola kategorično je reklo da nema uslova ni mogućnosti da izmeni uslove polaganja i obuke vozača na poligonu.

Zbog toga se očekuje, da dođe do još jedne “seče” broja autoškola u Srbiji, 25. oktobra od kada novi pravilnik počinje da važi.

Preuzeto sa: Blic.rs

Foto: arhiva Smagazin.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of