0

Lion’s City E stiže 2020.

Električni autobusi odavno nisu novost, a MAN očekuje kako će 2030. godine dve trećine novih gradskih autobusa biti na električni pogon. Nakon što su početkom godine predstavili potpuno novi gradski autobus Lion’s City, sad je pokazana i njegova električna izvedba koju će javnost imati priliku videti na IAA salonu u Hanoveru.

MAN Lion’s City E nudiće se u solo i zglobnoj izvedbi pri čemu će solo model imati litijum-ionske baterije kapaciteta 480 kWh dok će zglobni autobusi imati kapacitet od 640 kWh. Za pogon se koriste dva motora na drugoj (pogonskoj osovini) kod solo busa odnosno na drugoj i trećoj kod zglobnog busa.
Najveća snaga dvaju motora je od 160 do 270 kW  pri čemu svaki motor ima 3.000 Nm momenta. Doseg bi trebao biti oko 200 km što bi trebalo biti dovoljno za celodnevnu upotrebu budući da MAN nije predvideo punjenje na stajalištima već samo u garaži pomoću CCS priključka. Kod 100 kW punjača vreme punjenje je nešto više od četiri sata, a to se s 150 kW punjačem može smanjiti na tri.
Izvor: Kamion-bus.hr

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of