0

Yamaha YXZ 1000 R

Među ljubiteljima izleta u prirodu su sve popularnija Sport-Side-by-Side vozila za slobodno vreme. Reč je o nekoj vrsti bagi četvorotočkaša s tehnikom enduro motocikala i terenskih automobila, a jedan od najpopularnijih predstavnika klase je Yamaha YXZ 1000 R. Za modelsku 2019. godinu Yamaha je doradila YXZ 1000 R Sport Shift SE, a promene uključuju novi dizajn karoserije, ali pripremu za ugradnju turbo punjača za povećanje snage trocilindraša od 998 kubika.

U tehnička poboljšanja spada i ugradnja novog dvostrukog vazdušnog hlađenja koje ne samo da sprečava blokiranje u vožnji po blatu i na pesku, nego redukuje toplotu u kabini.

Inženjeri su takođe razvili novi zaštitni okvir koji smanjuje opasnost od prevrtanja ali i pruža poboljšanu vidljivost kao i lakši ulazak i izlazak u vozilo. Zadnji deo je ojačan novom poprečnom strukturom u cevastoj formi.

Točkovi su obuveni u 29-inčne radijalne pneumatike Maxxis Bighorn koji nude bolju vuču i viši klirens. Kako bi se prenos prilagodio većim gumama prerađen je sekvencijalni menjač.

Naravno, pogon je On-Command, s mogućnošću izbora između 2WD, 4WD i 4WD s blokadom diferencijala.

Nova Yamaha YXZ 1000 R Sport Shift SE će biti dostupna od oktobra, a do tada će Japanci otkriti više detalja o ceni i performansama. Aktuelna verzija Yamahe YXZ 1000 R košta oko 20 hiljada evra.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Yamaha

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of