0

Rolls-Royce potvrdio naziv Cullinan

Rolls-Royce Motor Cars je danas definitivno i zvanično potvrdio da će se njihov novi model zvati Cullinan (naziv je dobio po istoimenom dijamantu), demantujući tako neke špekulacije koji su se u vezi imena pojavljivale prethodnih meseci. Britanci inače u ranije objavljenom saopštenju ovo vozilo ne vode kao SUV ili crossover, već ga opisuju kao “povišeno vozilo, za sve terene”.

Treba podsetiti da je testiranje maskiranih test vozila na javnim putevima zvanično počelo u decembru 2016. godine, a između ostalog se ispituju ponašnje oslanjanja, pogon na sva četiri točka, aluminijumska struktura…

Vozila se testiraju na brojnim lokacijama širom sveta, od Arktičkog kruga gde je pažnja naravno posvećana ponašanju u zimskim uslovima, pa do regiona Bliskog istoka gde se testiraju na najvišim temperaturama i izazovnim pustinjskim uslovima.

Kako stvari sada stoje, premijera Cullinana treba da se održi krajem leta ove godine, i to prvo sa 6,5 litarskim V12 motorom. Prodaja će startovati do kraja ove godine, ali se prve isporuke očekuju početkom 2019.

Kasnije možemo očekivati i proširenje ponude, možda i sa plug-in hybrid verzijom.

U svakom slučaju, Cullinan će sigurno pomoći ovoj kompaniji da svoju prodaju poveća na više od 5.000 vozila godišnje (tokom 2017. prodali su 3.362 vozila).

Izvor: Autoblog.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of