0

Srbija – Za gorivo 140 RSD više po rezervoaru, moraće u rikverc

Beograd — Na benzinskim pumpama u Srbiji od početka godine do sada gorivo je skuplje za nekoliko dinara. Naime, litar bezolovnog benzina sada je skuplji za 1,5 dinar, dok je za litar evrodizela sada potrebno oko 3,5 dinara više nego na početku godine.

Tako sada litar bezolovnog benzina košta nešto malo više od 145 dinara, dok je za litar evrodizela potrebno oko 154 dinara. Potrošači sada, u odnosu na početak godine, za 10 litra bezolovnog benzina moraju da izdvoje late oko 15 dinara više, odnosno oko 60 dinara za rezervoar od 40 litara, dok je za istu količinu evrodizela račun viši za oko 35, odnosno oko 140 dinara, piše Dnevnik.

Po rečima generalnog sekretara Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomsilava Mićovića, od pre nekoliko dana cena barela nafte pada, pa se, ukoliko se sadašnji trend pada cene nastavi, može očekivati da će i cene goriva na našem tržištu ići naniže.

Slično kao i na domećem tržištu, cene goriva menjale su se i na tržištima u regionu, a promena cena goriva od nekoliko dinara po litru na domaćem tržištu nije dovela do većih promena u odnosu cena goriva u regionu.

Dizel kod nas nije skuplji samo od onog u Republici Srpskoj. Skuplji smo i od Hrvatske, Mađarske i Rumunije, koje imaju veći životni standard od nas.

Izvor: Dnevnik

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of