0

Serijski BMW X7 premijerno na sajmu u Los Anđelesu

Dugo najavljivani BMW X7 je u formi koncept vozila predstavljen u septembru 2017. na sajmu automobila u Frankfurtu, zatim je u decembru u BMW fabrici u američkom Spartanburgu startovala proizvodnja predprodukcijskih primeraka, dok će po poslednjim informacijama promocija serijskog modela najverovatnije biti održana u novembru ove godine, na sajmu u Los Anđelesu.

Podsećanja radi, ovaj BMW-ov rival Mercedesu GLS će biti napravljen na platformi Serije 7, razvijen je pod kodnom oznakom G07, dok će se u gami motora verovatno naći i 3,0 litarski TwinPower Turbo šestocilindraš, pa 4,4 litarski TwinTurbo Turbo V8, a možda i 6,6 litarski twin-turbo V12.

Takođe, možemo očekivati i 3,0 litarski šestocilindrični turbo-dizelaš, a kasnije i plug-in hybrid varijantu. X7 iPerformance concept sa sajma u Frankfurtu je inače imao plug-in hybrid pogon, što znači kombinaciju BMW TwinPower Turbo benzinca, elektromotora i litijum-jonskih baterija.

Sve verzije će standardno imati xDrive pogon na sva četiri točka i osmostepeni automatski menjač, a pominju se i i LED/laserska prednja svetla.

Kako se ranije najavljivalo, X7 će biti veoma luksuzni model, možda čak i više od Serije 7, uz verzije za do sedam putnika (koncept je imao ima šest sedišta), kao i veliki prtljažnik.

Neki mediji su još ranije pisali da je cilj što manja težina, što će biti ostvareno zahvaljujući upotrebi aluminijuma, magnezijuma i ugljeničnih vlakana.

Proizvodiće se oko 45.000 komada godišnje, a što se cene tiče neke nezvanične procene kažu da će bazna verzija koštati oko 130.000 evra.

Očekuje se da će glavna tržišta za X7 biti Kina, Rusija i SAD, a treba pomenuti da BMW planira i ultra luksuznu verziju X7-ice.

Taj ultra luksuzni X7 će po svemu sudeći imati mesta samo za četiri putnika (sa luksuznim zadnjim delom za dva putnika pozadi), entertainment sistem za zadnji deo, kao i individualna zadnja sedišta sa grejanjem, ventilacijom i funkcijom masaže.

Izvor:  Autoblog.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of