0

Uskoro i nova Supra

Kao što je već dobro poznato, BMW naslednika dosadašnjeg roadstera Z4 priprema u saradnji sa japanskom Toyotom. BMW i Toyota naime razvijaju novi sportski model, pri čemu će BMW-ova verzija zameniti pomenuti Z4, dok će Toyota svoju varijantu prodavati pod nazivom Supra (to ime je Toyota inače koristila od 1978. do 2002. godine).

Dok ranije informacije kažu da će se nova Supra prodavati pod GR oznakom (Gazoo Racing), ovi novi renderi iz japanskog magazina Best Car pokazuju ovaj automobil sa Toyota logom.

Nova Supra je po podacima tog japanskog magazina dugačka 4380 mm, široka 1855 mm, visoka 1290 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2470 mm, težina iznosi 1496 kg, dok su točkovi od 17 inča (gume 225/50 i 255/45).

Ovde se pominje samo 3,0 litarski turbo šestocilindraš sa 340KS i 450 Nm obrtnog momenta, čija snaga će se na zadnje točkove prenositi 8-stepenim automatikom.

To najverovatnije neće biti jedini motor u ponudi, jer će se Amerikaincima po drugim izvorima nuditi i bazna verzija sa 2,0 litarskim turbo agregatom i 250KS.

Premijera bi trebalo da se održi početkom sledećeg meseca na sajmu automobila u Ženevi, pri čemu je kao inspiracija za izgled poslužio Toyotin FT-1 koncept.

Izvor:  Autoblog.rs

Renderi: Best Car

DOPUNJENO: U međuvremenu je Toyota objavila i jednu teaser sliku, kao potvrdu premijere u Ženevi, a sve praćeno sloganom “Legenda se vraća.” Tačnije, slika najavljuje “moderni trkački koncept”, dizajniran kao dokaz Toyotine posvećenosti da na tržište vrati ovaj sportski model. Ostaje nejasno da li će u Ženevi biti prikazan samo ovaj trkački koncept nove Supre ili će mu društvo možda praviti i regularna, drumska verzija.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of