0

Novi Mercedes Sprinter i zvanično

Kao što je i najavio, Mercedes je danas i zvanično promovisao novu, treću generaciju modela Sprinter. Novi Sprinter će naravno biti dostupan u više verzija, a sve kako bi zadovoljio što više potreba svojih kupaca (imajući tu u vidu tip karoserije, dizajn kabine, dužinu vozila, visinu krova, nosivost i zapreminu tovarnog protora).

Takođe, Sprinter karakterišu i brojni sistemi asistencije vozaču, pa sistemi povezivosti, novi PRO Connect servisi, unapređena bezbednost, prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima, kao i bogata ponuda motora.

Pored verzija sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka, Mercedes je u gamu ubacio i baznu verziju sa prednjim pogonom (koja inače ima za 50 kg veću nosivost od varijante sa zadnjim pogonom).

Pored manuelnog šestostepenog menjača posebnu pažnju privlači i devetostepeni automatik.

U evropskoj paleti novog Sprintera su sledeći motori: 2,1 litarski četvorocilindrični dizelaš sa 114KS, 143KS, 163KS i 177KS, kao i 3,0 litarski šestocilindrični dizel agregat sa 190KS i 440 Nm.

Tu nije kraj jer će se u ponudi nalaziti i e-Sprinter, dakle varijanta sa elektropogonom.

Mercedes e-Sprinter će se doduše u prodaji naći tek od sledeće godine pa tehnički detalji o njemu tek slede.

Što se tiče regularnih verzija novog Sprintera, narudžbine se već primaju dok se prve isporuke najavljuju za jun ove godine.

Izvor:  Autoblog.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of