0

Jeep Cherokee facelift na sajmu u Detroitu (video)

Kompanija FCA Automobiles je zvanično na NAIAS sajamu automobila u Detroitu promovisala restilizovani Jeep Cherokee, modelske godine 2019.

Kao što se i očekivalo, 2019 Cherokee dolazi sa izmenjenim prednjim delom (drugačija svetla i branik, modifikovana maska), doteranim zadnjim delom (svetla, branik, vrata prtljažnika), kao i modernizovanim enterijerom (redizajnirana centralna konzola i otvori za ventilaciju, kvalitetniji materijali, Apple CarPlay/Android Auto i novi infotainment od 7.0 ili 8.4 inča).

Treba pomenuti i novi dizajn alu točkova, par novih boja, kao i to da u ponudi ostaje i Trailhawk verzija, sa povišenim klirensom, doteranim prednjim i zadnjim delom za bolji prilazni i silazni ugao, crnim umesto hromiranim detaljima i funkcionalnim crvenim kukama.

Takođe, 2019 Cherokee je i za 90 kg lakši od dosadašnjeg modela (između ostalog zahvaljujući lakšim komponentama oslanjanja i lakšim vratima prtljažnika), a dobio je i novi 2,0 litarski turbo benzinski motor sa 270KS i 400 Nm obrtnog momenta.

U ponudi za američko tržište ostaju i 2,4 litarski četvorocilindrični agregat sa 180KS i 3,2 litarski V6 koji razvija 271KS, oba u paru sa devetostepnim automatikom.

Na kraju, Jeep navodi da je obnovljeni Cherokee i nešto ekonomičniji nego ranije, kao i to da je pomenuti automatski menjač dobio i novi softver.

Izvor: Auto.blog.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of