0

Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ (video)

Mada najviše pažnje privlači njihova nova G klasa, Mercedes je na sajmu u Detroitu predstavio i nove verzije modela CLS, E klase Coupe i E klase Cabrio. Pre svega, tu je Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+, sa kombinacijom 3,0 litarskog šestocilindričnog twin-turbo motora sa 435KS i 520 Nm (ima jedan regularni turbo punjač i jedan električni kompresor), kao i EQ Boost starter-alternator sa dodatnih 21KS i 250 Nm.

Tu su i 48-voltni električni sistem, devetostepeni AMG Speedshift TCT 9G automatski menjač i 4Matic pogon na sva četiri točka.

Takođe, vozaču na raspolaganju stoji pet modova vožnje (Eco, Comfort, Sport, Sport+ i Individual), a tu je i vazdušno oslanjanje.

Sve u svemu, Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekunde, može do maksmimalnih 270 km/h, a po fabričkim podacima ima prosečnu potrošnju goriva od 8,5 l/100 km.

Mercedes je za početak prodaje ovog modela pripremio i specijalnu verziju Edition 1, što podrazumeva ekskluzivne detalje, od eksterijera do enterijera (crna Nappa koža, kontrastni šavovi u boji bakra, ambijentalno osvetljenje…).

Na kraju, istu ovu pogonsku kombinaciju su dobili i modeli E klase Coupe i Cabrio (Mercedes-AMG E 53 Coupe i Mercedes-AMG E 53 Cabrio), a koji su takođe na početku dostupni u specijalnoj Edition 1 verziji.

izvor:  Auto.blog.rs

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of