0

2019 Acura RDX Prototype na sajmu u Detroitu (video)

Acura je NAIAS sajam automobila u Detroitu iskoristila da javnosti prikaže i 2019 RDX Prototype. Bez obzira na to što nosi i ono Prototype u nazivu, ovaj RDX je veoma blizu budućem serijskom modelu (za modelsku godinu 2019), pri čemu najavljuje i dizajnerski rečnik za buduće Acurine modele.

Kako bilo, 2019 RDX Prototype je inspirisan Precision konceptom sa sajma u Detroitu 2016. godine, dok je uzor za unutrašnjost bio Precision Cockpit concept sa sajma u Los Anđelesu, takođe iz 2016.

Ovaj luksuzni crossover između ostalog karakterišu i upadljivi Acurin prednji gril i LED svetla, dok se u unutrašnjosti ističu veliki ekran infotainment sistema i, kako se kaže u saopštenju “najbolja sedišta koja su ikada proizveli”.

Deo opreme čine i Acura ELS Studio 3D sistem od 710 vati, Hill Start Assist, Surround-View Camera sistem, prednji i zadnji parking senzori, sistem za nadgledanje mrtvog ugla…

Acura navodi i da je 2019 RDX Prototype baziran na potpuno novoj platformi, kao i da je međuosovinsko rastojanje u odnosu na prethodnika produženo za 64 mm.

Što se motora tiče, serijski 2019 RDX će dobiti 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac, u paru sa 10-stepenim automatikom. Tu je i Super-Handling All Wheel Drive pogon (SH-AWD) sa četiit moda: Sport, Sport+, Comfort i Snow. Takođe, u gami bi kasnije mogla da se nađe i hibridna verzija.

Na kraju, Acura je u Detroitu najavila da će u budućnosti oživeti Type-S performance brend, ponudiće više A-Spec modela i predstaviće potpuno novi V6 turbo motor.

Izvor:  Auto.blog.rs

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of