0

Novi Ford Ranger i zvanično (video)

Ubrzo nakon prve procurele slike Ford je i zvanično prikazao novu generaciju pick-up modela Ranger, čija premijera za širu javnost će se održati na predstojećem NAIAS sajmu automobila u Detroitu. 

Ukratko, iz Forda najavljuju da će novi Ranger biti pristupačno i funkcionalno vozilo, dostupno u SuperCab i SuperCrew konfiguracijama, sa XL, XLT ili Lariat paketima opreme, kao i sa Chrome i Sport paketima za eksterijer.

Takođe, tu je i FX4 Off-Road Package, sa novim amortizerima, off-road gumama, Terrain Management Sistemom sa četiri moda, dodatom zaštitom ispod prednjeg branika, instrument tablom sa dva LCD ekrana, metalik akcentima…

Jedan od motora uponudi biće i 2,3 litarski EcoBoost turbo bennzinac u kombinaciji sa novim 10-stepenim automatskim menjačem (standardno sa zadnjim pogonom a opciono i u 4×4 verziji).

Tu su i LED prednja svetla, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom, 8-inčni ekran osetljiv na dodir za SYNC infotainment sistem. Apple CarPlay i Android Auto, Ford+Alexa lični asistent, 4G LTE WiFi hotspot, B&O Play sound sistem, sistem za automatsko kočenje, sistem za upozorenje o napuštanju kolovozne trake, adaptivni tempomat, sistem za upozorenje o vozilu u mrtvom uglu, sistem za detekciju pešaka…

Novi Ranger će se na američkom tržištu u prodaji naći na samom početku sledeće godine, a više detalja će biti saopšteno naknadno.

Izvor:  Auto.blog.rs

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of