0

Daimler Bus dobio čak 5 nagrada

Daimler Bus je dobio 5 nagrada na sajmu Busworld u Belgijskom Kortrijku. Citaro hibrid je osvojio kategoriju “Grand Award Bus” i “Safety Label”. Autobus, koji novim elektro-hidrauličnim upravljanjem smanjuje potrošnju goriva do 8,5 posto, primio je nagradu u kategoriji “Grand Award Bus” i “Safety Label” . Daimler nudi i hibridnu tehnologiju za širok spektar gradskih autobusa sa dizel i gasnim motorima.

Mercedes-Benz Tourismo M dobio je nagradu za dizajn i sigurnost

Tourismo M je dizajniran za one kupce kojima je potrebno puno sedišta, veliki prtljažni prostor i maksimalnu ekonomičnost dvostrukog vozila. Sa dužinom od 12,9 m nudi jedan red sedišta dužine 12,14 m. Touristo.

Touring trener Setra ComfortClass impresionira svojim održivošću

Setra S 516 HD je još jedan pobednik na Busworldu. Prema međunarodnom žiriju za “Nagradu za održivi autobus” u kategoriji trenera. Dvoosovinski autobus predstavlja nove trendove u autobuskom i autobusnom turizmu. Touring Coach Setra ComfortClass je osvojio nagradu za izdržljivost koju je predstavio italijanski magazin “Bus” zajedno sa njemačkim “Busfahrtom” i francuskim “Mobilité magazinom”. U očima sudija, ekološki prihvatljivi Euro VI pogon je impresionirao svojom ekonomičnom efikasnošću i odličnim komforom. Pored toga, autobuska Setra ComfortClass 500 koja je predstavljena 2012. godine već je pružala vozačima i putnicima maksimalnu sigurnost pomoću najsavremenijih sistema pomoći.

Izvor: Etransport.si

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of