0

Mercedes X klasa za kampere

Mercedes je u saradanji sa specijalizovanom kompanijama Tischer i VanEssa, ponudio kupcima željnim avanture na točkovima modifikacije koje X klasu pretvaraju u upotrebljivo kampersko vozilo.

Tischer, koji ima dosta iskustva u ovoj oblasti s obzirom da je slične konverzije izvršio na pik-ap modelima kao što su Volkswagen Amarok, Nissan Navara, Toyota Hilux, Isuzu D-Max, Ford Ranger i Dodge Ram, predstavio je modifikaciju sa karoserijskom nadgradnjom u vidu kamp kućice unutrašnje širine 1,5 m i visine oko 2 m.

Unutra ima dovoljno mesta za kombinovanu čajnu kuhinju sa šporetom na plin i malu trpezariju u kojoj mogu da obeduju tri osobe.

U delu koji se nalazi iznad kabine pik-apa smešten je krevet za dve osobe. Po potrebi, treća osoba može da spava u kuhinji/trpezariji, tako što se sedišta transformišu u ležaj. Vozilo je opremljeno i toaletom i tušem.

Za drugu konverziju pobrinula se firma VanEssa, koja je u tovarni deo X klase spakovala pravu malu kuhinju na rasklapanje. Nadgradnja ima masu od oko 250 kg.

Mercedes će izložiti modifikovane primerke svog pik-apa na specijalizovanom sajmu kamperske opreme u Štutgartu koji se održava polovinom januara.

Izvor: B92.net

Foto: Tischer / VanEssa

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of