0

Continental će predstaviti nove tehnologije vezane za baterije električnih vozila

Tehnološka kompanija Continental je objavila svoje planove za sajam potrošačke elektronike koji će se održati u januaru u Las Vegasu, u kojima se navodi da će ona, između ostalog, predstaviti tehnologiju vezanu za baterije električnih vozila.

Jedna od tih tehnologija je “Sistem bežičnog punjenja baterija”. Ovaj sistem će električnim vozilima omogućiti da, jednostavnim parkiranjem iznad stanice za bežično punjenje koja se nalazi u zemlji, napune svoje baterije. Ovaj sistem takođe poseduje mikro-navigaciju koja koristi magnetni sistem lociranja vozila, te sama bežična stanica može parkirati vozilo direktno iznad sebe, i do deset puta preciznije od konvencionalnog sistema za parkiranje.

Pored ovog sistema, kompanija Continental će predstaviti i svoju viziju mreže za bežično punjenje. U teoriji, ovu mrežu bi činili mali bežični punjači instalirani na velikom broju lokacija koje ljudi posećuju, i omogućila bi električnim vozilima da dobiju malu količinu energije kad prođu pored njih, te bi se time eliminisala potreba za uključivanjem električnog vozila u struju.

Međutim, iako ove tehnologije zvuče impresivno, kompanija je svesna da će punjenje uz pomoć kablova i dalje imati veoma značajnu ulogu u budućnosti električnih vozila, te je razvila “AllCharge” sistem, koji omogućava brže i efikasnije punjenje baterije uz pomoć kablova.

Izvor: Vrele Gume / Continental

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of