0

European Mobility Week – ,,Čista, zajednička i inteligentnamobilnost”

Povodom Evropske nedelje mobilnosti, u sredu, 20.septembra 2017. godine, od 12:00 do 14:00h, održaće se predavanja u Maloj sali Gradske uprave u Pančevu.

Svake godine od 16. do 22. septembra obiležava se najveći događaj posvećen održivoj mobilnostitj. Evropske nedelje mobilnosti. Korišćenjem  zajedničkih vidova prevoza možemo smanjiti ne samo naše troškove već i emisiju ugljendioksida.

Smart tehnologije, kao što su aplikacije i on-line platforme, već nam pomažu da učinimo našu mobilnost efikasnijom, štede novac i pomaže u zaštiti životne sredine. Nove aplikacije olakšavaju i našu zajedničku mobilnost.

Istraživanja pokazuju da prihvatanje zajedničke mobilnosti može pozitivno uticati na naše gradove.

European Mobility Week

Satnica:

12:00 – Otvaranje i uvodne napomene, Gradska upravagrada Pančeva (obraćanje Katarine Barnjaiil i Zdenke Miljković)

12:15 – “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost” (ujedno i ovogodišnja evropska tema, kada je reč o ovoj manifestaciji), predavanje master inženjera saobraćaja Dejana Radivojeva, doktorantana Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Na predavanju će biti više reči o carpooling-u, carsharing-u, bikesharing-u i drugim alternativnim vidovima prevoza koji su tek počeli da se koriste u Srbiji dok se sve više koriste u mnogim evropskim gradovima.

13:00 – ,,Ekološka vozila kao vozila budućnosti”, Hyundai Srbijad.o.o. ovlašćeni distributer Hyundai automobila za Srbiju i Crnu Goru. Predavanje uključuje i demonstraciju na jednom ekološkom vozilu koje će biti izloženo na platou ispred Gradske uprave.

13:15 – ,,Pojam i značajeko-vožnje”, RICO Training centre – ATI (Akreditovani Trening Institut). Obuka vozača o načinima uštede goriva tokom vožnje i prikazavanje uštede na konkretnim primerima iz prakse.

13:30 – Pitanja prisutnih i zaključci.

Autor: Dejan Radivojev

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of