0

Teretno vozilo UAZ Profi

Teretno vozilo nosivosti 1,5 tone Uljanovske fabrike za proizvodnju automobila zvanično će biti predstavljeno u okviru izložbe Comtrans-2017 u Moskvi.

Međunarodna izložba komercijalnih motornih vozila u Međunarodnom izložbenom centru „Krokus Ékspo“ za predstavnike medija uveliko traje, a 9. septembra otvara vrata za sve posetioce.

Porudžbine za UAZ Profi nosivosti 1,5 tone već se primaju. Zasad je moguće poručiti varijantu sa pogonom na zadnjim točkovima, sa jednostrukom kabinom. Očekuje se da se kasnije do kraja ove godine u prodaji pojavi verzija sa pogonom na sva četiri točka, a 2018. godine izađe i Profi sa dvostrukom kabinom.

Prema preliminarnim podacima, novitet je opremljen 2,7 litarskim benzinskim motorom od 149 konjskih snaga sa petostepenim mehaničkim menjačem Dymos. U osnovnoj opremi „Standart“ Profi imaju ABS+EBD, vazdušni bezbednosni jastuk za vozača, električne podizače prozora, centralno zaključavanje, grejane i električno podesive bočne retrovizore.

U varijanti „Komfor“ predviđena su svetla za maglu, klima, audio sistem, grejanje vetrobranskog stakla u celom opsegu, grejanje sedišta, akumulator povećanog kapaciteta (75A). Opciono dostupni su blokada zadnjeg diferencijala, pomoć prilikom parkiranja, multimedijalni sistem.

Cena kamiona Profi na zvaničnom sajtu proizvođača nije objavljena. Međutim prema cenovniku koji se u junu pojavio na internetu najeftinija modifikacia košta 729 000 rubalja (šasija sa kabinom).

Izvor: Russia Beyond

Foto: UAZ

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of