0

DAF LF Pure Excellence

DAF je u najmanji model ugradio 3,8 litarski motor te spoljašnji i unutrašnji izgled obnovio po uzoru na CF i XF pa je sada  “Pure Excellence” ugrađen sve modele game.

Jedna od najvažnijih novosti je ugradnja 3,8 litarskog PACCAR PX-4 motora koji će se nuditi za verzije ukupne mase 7,5 tona i to u snagama od 156 i 172 KS odnosno 500 i 600 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je namenjen modelu LF City za lakše gradske distribucije za što je idealan.

Tu su još i 4,5 litarski PACCAR PX-5 motora (184 do 213 KS) i 6,7 litarski PACCAR PX-7 motor (234 do 325 KS) koji su krajem prošle godine dorađeni s novim softverom te unapređenom rešetkom vazduha što im je poboljšalo performanse.

Ugrađen je i “brži” diferencijal s prenosnim omerom 3,31:1 što je omogućilo smanjenje brzine okretanja motora za 150 do 200 o/min što u kombinaciji s unapređenjima na motoru može smanjiti potrošnju goriva i do 6%. LF se nudi s Alison ručnim i automatskim menjačem s 5, 6, 9 i 12 brzina, a u ponudi je i novi potpuno automatski menjač koji se može ugraditi i u verziji s najjačim PX-7 motorom.

Spoljašnjim izgled je obnovljen po uzoru na CF i XF pa je sada i ovde atraktivna hromirana letvica na masci s novim logom. Opcijski se nudi i donji prozor na desnim vratima koji omogućuju vozaču ranije uočavanje biciklista.

Izvor: Kamion-bus.hr

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of