0

Turbo Hayabusa stiže sredinom 2018.

Ako je verovati izvorima iz Suzukija, japanska kompanija sprema turbo Hayabusa model, koji bi najranije na tržištu mogao da se nađe u drugoj polovini naredne godine. I to taman na vreme, jer 2019. Hayabusa puni 20 godina, tokom kojih se nije puno promenila.

Već znamo da će model za proizvodnu 2018. biti isti kao i model za 2017, što nikako ne znači da neće biti verzije za 2018, kao što navode spekulacije.

Ono na šta treba obratiti pažnju je model za proizvodnu 2019, koji bi tržištu mogao da se nađe već na leto 2018. Prema dostupnim informacijama, to će biti turbo model, sa tehnologijom koju smo već imali priliku da vidimo na Recursion konceptu.

Veliko pitanje je da li će biti iskorišćen agregat zapremine 588 kubika, s pomenutog koncepta, ili ćemo videti jedinicu blizu litarske zapremine. Ukoliko se u Suzukiju odluče za ovo drugo, imaćemo rivala za Kawasaki Ninja H2 motocikl.

Nadamo se da će takva mašina pomoći revitalizaciji brenda koji trenutno prolazi kroz teške trenutke. Suzuki je najgore od svih japanskih proizvođača podneo recesiju, a buđenje ide sporo. Kao deo strategije oporavka, kompanija planira nekoliko novih modela, među kojima se nalaze i novi GSX-R1000, kao i GSX-R600 i GSX-R750. Ova poslednja dva bi na tržištu trebalo da se nađu kad i nova Hayabusa.

Izvor: Moto-berza.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of