0

Volkswagen California XXL concept (VIDEO)

Među interesantnim detaljima luksuznog „pokretnog doma“ California XXL, za koji se još uvek ne zna da li će dobiti svoju produkcijsku verziju, je i prostran ležaj „na spratu“ iznad kojeg je veliki panoramski krov.

Volkswagenovo odeljenje za proizvodnju vozila iz privrednog programa nedavno je otkrilo luksuzno opremljeni konceptni model kampera California XXL koji je zasnovan na srednjem međuosovinskom rastojanju modela Crafter.

Uoči predstavljanja publici na Sajmu kampera u Dizeldorfu u VW-u su objavili nove detalje i fotografije na kojima se može videti više detalja u unutrašnjosti kampera koji će se, ako dobije svoju produkcijsku verziju, definitivno svideti modernim nomadima koji sebi mogu priuštiti izuzetno opremljen „pokretni dom“.

Ponuđeni prostor u kamperu dovoljan je za smeštaj dnevnog boravaka, trpezarije s pratećim kuhinjskim elementima, tuš-kabine i toaleta.

Zadnji deo automobila je rezervisan za prostor za odmor u kome se udobno može smestiti (i spavati) dvoje dece, a drugi prostor za odmor i spavanje smešten je ispod povišenog staklenog krova. Gledanje u zvezde obezbeđuje veliki panoramski krov.

Za odličnu atmosferu zaduženo je ambijentalno osvetljenje. Intimnost obezbeđuju zatamnjena stakla, a standardnu opremu kampera čine digitalni bioskopski projektor, kamperski sto i stolice, električni roštilj, 220-voltne utičnice, AUX i USB konektori, sklopiva tenda, podno granje kabine…

Konceptnu Californiju XXL pokreće turbo-dizelski motor sa 177KS i 410 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se distribuira na obe osovine (4Motion), a za besprekornu udobnost prilikom putovanja zaduženo je adaptivno vazdušno oslanjanje.

Izvor: Klix.ba

Foto: Volkswagen

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of