0

Gocycle G1 – Praktičano i korisno prevozno sredstvo za marinu

Firmu Karbon Kinetics je 2002. godine osnovao Richard Thorpe, nekadašnji dizajnerski inženjer tima McLaren u Formuli 1. Thorpe se ozbiljno uhvatio posla na kreiranju električnog bicikla pa je 2008. godine za model Gocycle G1 dobio nagradu za inovaciju. Naslednik toga modela oznake G2 također je inspirisan linijama F1 bolida, pa je nedavno dobio nagradu za dizajn Red Dot.

S obzirom na to da je bicikl sklopiv u dimenzije 60x76x30 cm i težak samo 16 kilograma, posebno je koristan nautičarima za prevoz po marini. Gocycle G2 može podneti vozače do 100 kg težine i nudi se u beloj, sivoj i crnoj boji.

Maksimalna mu je brzina 25 km/h, dok autonomija iznosi otprilike 64 kilometara. Pokreće ga elektromotor od 250 W, kojem snagu daje litijumska baterija od 10,75 Ah napona 22 V. Vreme punjenja baterije je 5,5 sati, a vozač može birati jedan od ponuđenih modusa vožnje (City, Eco, Custom…) te proveravati sve važne parametre na kontrolnom displeju.

Bicikl ima patentirani menjač Cleandrive Shimano Nexus s tri brzine i hidrauličke disk kočnice spreda i pozadi. Sedište je Velo D2 Comfort, međuosovinski razmak iznosi 1065 mm.

PROMO FOTO: GEOCYCLE

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of