0

Turci nude 100 miliona evra za “Knez petrol”

Kompanija “Opet” insistira da se posao zaključi u avgustu, pre dolaska Taipa Erdogana u Srbiju. Turci su zainteresovani da uđu na tržište Srbije, i u poslu prodaje nafte i naftnih derivata, a po onome što saznajemo želja im je da kupe “Knez petrol”.

Fikret Ozturk, predsednik kompanije Opet, iz Turske (imaju u vlasništvu 1500 pumpi, ali i lanac hotela “Ramada resort”, u Antaliji) boravio je, saznaju Novosti, sredinom protekle nedelje u Beogradu i tom prilikom sastao se sa Srđanom Kneževićem, vlasnikom “Knez petrola”. Posrednik je bio turski ambasador u Srbiji, Tanju Bilgik.

Izvor Novosti tvrdi da je Ozturk ponudio Kneževiću 100 miliona evra za stopostotno vlasništvo nad Knez petrolom. Inače, Kneževićeva kompanija je, u ovoj vrsti posla, druga po snazi u Srbiji, odmah iza NIS-a. Ima 85 pumpi, 1500 zaposlenih, 100 cisterni za prevoz nafte. Na godišnjem nivou promet Knez petrola je 37 milijardi dinara.

Uz poslove sa trgovinom nafte Knežević je, što je manje poznato, vlasnik i “Knez agrara”, velike firme koja u Vojvodini obrađuje desetine hiljada hektara zemljišta i uzgaja oko 50 hiljada grla stoke.

Ozturk je, saznajemo, izrazio spremnost da se posao oko preuzimanja “Knez petrola”, u slučaju da Knežević prihvati ponudu, zaključi do sredine avgusta, odnosno pre nego što bude realizovana najavljena poseta turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana, našoj zemlji.

Izvor: Novosti.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of