0

Zagreb: 10 novih Iveco IVECO Urbanway CNG autobusa za ZET-a

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa saradnicima na okretištu tramvaja Remiza prisustvovao je predstavljanju pet novih autobusa za potrebe Zagreba. 

Reč je o dvanaestmetarskim niskopodnim solo autobusima IVECO Urbanway CNG, a koji znatno smanjuju emisije CO2 u odnosu na modele koje zamenjuju.
„Nastavlja se modernizacija voznog parka ZET-a jer građani Zagreba zaslužuju najbolji standard gradskog prevoza!“, rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao da se u septembru očekuje isporuka 10 novih zglobnih autobusa iste marke. Najavio je, također, da će se najesen nastaviti pregovori između Grada i firmi Gredelj i Končar o narudžbi 60 novih niskopodnih tramvaja.

Ovi solo autobusi su namenjeni za vožnju na gradskim linijama gde je potreba za njegovim kapacitetom manja, a znatno smanjenje količine izduvnih gasova će doprineti kvalitetu vazduha u gradu. Novi autobusi će osigurati kvalitetniji i bolji prevoz građanima te komforniju vožnju, zaključila je Ljuba Romčević Žgela, voditeljica ZET-ove grupacije.

Izvor: Transportmagazin.hr

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of