0

Za oldtajmere dolazi pneumatik Dunlop Sport Classic visokih performansi

Kranj, 25. maj 2017. – Dunlop, jedan od vodećih proizvođača vrhunskih pneumatika, predstavlja novi pneumatik Sport Classic za oldtajmere koji u potpunosti zadovoljava potrebe njihovih vozača. Može, naime, da se pohvali klasičnim izgledom, a optimalno je prilagođen automobilima visokih performansi iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Klasičan izgled i savremene performanse

Dunlopovi pneumatici Sport Classic donose vlasnicima oldtajmera izgled i osećaj prošlosti, uz savremenu vodljivost i odlične performanse pri kočenju. Najsavremenija konstrukcija i tehnologije smeša obezbeđuju optimalno prianjanje, stabilnost i dobru vodljivost po kišovitom i suvom vremenu , dok dezen zadržava svoj karakterističan, autentičan izgled.

Sport Classic je, inače, najnoviji u dugačkom nizu Dunlopovih pneumatika za oldtajmere. Počeci dosežu do pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka kad je Dunlop postigao veliki uspeh sa serijom trkačkih pneumatika za automobile Le Mans Touring i GT, i kad je u segmentu proizvoda visokih performansi predstavio pneumatik Aquajet. Zbog svoje čvrste predanosti tradiciji Dunlop je očuvao proizvodnju obe navedene serije, zato starovremenski trkači i obični vozači mogu još uvek da koriste autentične pneumatike.

Karakteristike i prednosti

– Savremena smeša sa silikom omogućava da se pneumatik bolje prilagođava1 površini puta, a rezultati su odlično prianjanje na mokrom putu i odlične karakteristike pri kočenju.

– Ojačana obloga izrađena po najsavremenijoj tehnologiji omogućava jaču karkasu1 i optimalnu površinu naleganja. Zato je pneumatik i pri velikim brzinama stabilan i precizan u krivinama.

– Klasičan dezen gazećeg sloja sa optimizovanim kanalima i brojnim različito usmerenim blokovima ostvaruje mnogobrojne rubove za prianjanje da bi se pneumatik bolje držao puta. Rasporedom kanala je postignuto efikasno odvođenje vode ispod gazećeg sloja, što omogućava bolje prianjanje na mokroj podlozi i veću otpornost na akvaplaning1.

– Najnovija tehnologija ramenih blokova sa robusnim blokovima na ramenom delu i ojačanim vezivnim elementima obezbeđuje veću krutost1 i time optimalan prenos sila. Vodljivost i kočenje na suvoj podlozi1 su zato na nivou savremenih pneumatika visokih performansi, a istovremeno je očuvan onaj poseban osećaj pri upravljanju koji je karakterističan za starovremenske automobile.

Pneumatik je na raspolaganju od maja 2017. u sledećim dimenzijama:

1 Rezultati se baziraju na internim uporednim testovima

PR saopštenje – Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of