0

Jaguar i-Pace Concept sa elektropogonom

jaguar-i-77

Jedna od zanimljivijih premijera na ovogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu biće i ovaj električni Jaguar i-Pace Concept. Kako se najavljuje, ovo je najava budućeg Jaguarovog električnog crossovera, pri čemu šef dizajna Ian Callum za njega između ostalog kaže da je u pitanju proizvod Jaguarovog DNK, sa prelepim, premium detaljima, uz dramatičan dizajn okrenut budućnosti.

Što se tiče tehničkih detalja, Jaguar i-Pace Concept pokreću elektromotori sa 400KS i 700 Nm, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje oko 4,0 sekunde, a autonomija sa jednim punjenjem baterija iznosi oko 350 km (80% kapaciteta može da se napuni za 90 minuta).
jaguar-i-1111

Treba napomenuti da je i-Pace Concept napravljen na potpuno novoj platformi, dugačak je 4680 mm, prtljažnik je od 530 litara, dok koeficijent otpora vazduhu iznosi 0,29.

jaguar-i-777777

Vozilo odlikuju i pogon na sva četiri točka, Nighthawk alu točkovi od 23 inča, LED zadnja svetla, stakleni panoramski krov, kao i high-tech kokpit sa najkvalitetnijim materijalima (10.0-inčni digitalni ekran za vozača, 12.0-inčni infotainment ekran, Windsor koža, ugljenična vlakna, aluminijum, alkantara…), pri čemu u unutrašnjosti ima mesta za 5 putnika.

jaguar-i-pace

Serijska verzija će biti predstavljena krajem sledeće godine, dok prodaja stratuje tokom 2018.

Izvor: Autoblog.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of