0

Ford predstavio novi ključ za najpopularnije modele

Novi ključ dobiće dva najpopularnija modela iz Forda. Verovali ili ne, uprkos crossover maniji, to su još uvek Fiesta i Focus. Budući vlasnici ovih modela će ubuduće biti bezbrižniji kada su u pitanju krađe automobila tzv. “skidanjem signala“.

Naime, danas se sve češće automobili kradu skeniranjem signala u komunikaciji između ključa i automobila, kao i skidanjem koda.

Primera radi, u Engleskoj i Velsu je broj takvih krađa skočio sa 65.783 zabeleženih u 2013. godini na čak 85.688 u 2017. godini, a sličan rast beleže i ostala zapadnoevropska tržišta. Nimalo čudno pošto skeneri mogu da se kupe preko interneta, a za krađu automobila je najčešće dovoljno desetak sekundi.

Fordov ključ sada ima tzv. sleep modalitet rada u kome nije u interakciji s automobilom, a time i izložen opremi potencijalnog provalnika. Jednostavno i efikasno rešenje postaje aktivno nakon što se ključ ne pomakne bar 40 sekundi.

U Fordu kažu da ovakav ključ mogu da kupe i postojeći vlasnici ovih modela, i to po ceni od 65 GBP za Fiestu i 72 GBP za Focusa.

Izvor: Index.hr

Foto: Ford

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of