0

Otvorena bud3 Track Day sezona

Prvi ovogodišnji bud3 Track Day, održanje na stazi NAVAK u nedelju 14. aprila., i na njemu je učestvovalo čak 68 vozača! Iako najavljeni vremenski uslovi nisu bili naklonjeni za idelnu vožnju, to nije uticalo na količinu prijava. Štaviše, oboren je rekord ne samo po broju učesnika, već i po broju posetilaca.

Šarenolikost vozila na “trekdej” događajima konstantno raste.Ovaj put smo bili u prilici da ugostimo sve od svakodnevnih do super-sportskih automobila, ne samo iz Srbije, već i iz regiona. Na stazi ste u istom trenutku mogli da vidite civilne i trkačke “jugiće”, fabričke i bud3ene Pežoe, Renoe, Honde, direktorske Leksuse… Pored super-sportskih automobila kao što su Porsche GT3RS i GT2RS. Gde to još ima? A nikako ne treba izuzeti ni sportske performantne modele u vidu VW Golf GTI, Honda Civic Type R,Peugeot 308 GTI, BMW M2… Koji su redovni na ovim događajima. I sve to uprkos najavljenom kišnom vikendu.

Nepovoljne vremenske prilike se nisu ostvarile i sunce je ugrejalo asfalt staze u drugoj polovini dana, ohrabrivši učesnike da pojačaju tempo, ali… bud3 Track Day-a nije samo vožnja po stazi, jer druženje van staze predstavlja suštinu organizacije ovih događaja. Lete dizalice, alat, laptopovi… Tu su dobronamerne opaske između vozača i drugarska pomoći svakome kome je ona potrebna. Tema za razgovor nikada ne nedostaje, a kada vreme dozvoli, zna i roštilj da pruži podršku.

Primetno je da raste broj ljudi koji se ponovo vraćaju na stazu, ali i da ima dosta novih učesnika koji su zainteresovani za ovaj vid zabave na četiri točka. I dok neki rade na poboljšanju svog vozila, drugi rešavaju problem koji se nalazi između volana i sedišta – odnosno, poboljšavaju svoje vozačke veštine. Uspevaju i jedni i drugi, što se vidi po postignutim vremenima koja su sve bolja.

bud3 Track Day je događaj koji se održava jednom mesečno na stazi NAVAK, okuplja amatere, zaljubljenike u vožnju i profesionalce na jednom sigurnom mestu gde mogu da isprobaju svoje vozačke mogućnosti i mogućnosti svog vozila. bud3 Track day nije trka. Merenje vremena služi kao parametar da ustanovite da li su se vaše veštine poboljšale ili da li je modifikacija koju ste napravili na automobilu rezultovala željenim poboljšanjima performansi.

Dakle, bud3 Track Day nije bauk. Možeš da dođeš da vidiš, a možeš i da probaš. A da definitvno vredi doći i probati, svedoče gosti iz zemalja u okruženju kojima nije teško da pređu granicu kako bi se dobro zabavili i isprobali svoj automobil u sigurnom okruženju. Prijatelji i posetioci su dobrodošli i ulaz je besplatan.

Sledeći “budž trek dej” događaj održava se 12.05.2019.na istom mestu, a za prijave i više informacije o bud3 Track Day događajima posetite – www.bud3.net/trackday/

Za dodatne informacije trackday@bud3.net

Tekst – bud3.net
Fotografije – bud3.nets

Šta je to bud3 Track Day?

Pravno tumačenje bi glasilo “organizovana i sigurna grupna vožnja automobila  na stazi u okviru vremenski ograničenog intervala”… I to zvuči izuzetno dosadno, ali problem je što “trek dej” kultura kod nas ne postoji. Sve što mi kao bud3 (prim.aut. čita se kao budž, pr. „Jeste Žile, a rekli su mi, može se ubud3i!“ „A jesu ti tako rekli?) radimo oko automobila treba da kulminira i dostigne vrhunac na jednom ovakvom događaju. Za sve vas koji ste voljni da testirate svoje vozačke sposobnosti otvorili smo kapije NAVAK-a u Subotištu i omogućilio pristup stazi na taj jedan specijalni dan mesečno.

Krotitelji krivina imaju mogućnost da na pravoj stazi ispitaju limite svog vozila i granice svojih vozačkih mogućnosti, a da ne učestvuju u trci, jer track day nije trka. Merenje vremena služi kao parametar da ustanovite da li su se vaše veštine poboljšale ili da li je modifikacija koju ste napravili na automobilu rezultovala željenim poboljšanjima performansi.

FB – https://www.facebook.com/bud3.net/
IG – https://www.instagram.com/bud3net/
YT – https://www.youtube.com/user/bud3net

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of