0

Ovo je novi BMW Serije 1

BMW će novu generaciju svoje Serije 1 javnosti zvanično prikazati u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu (mada se promocija za novinare očekuje i pre toga), ali nekoliko slika jednog primerka nove “jedinice” je već procurelo u javnost.

Na slikama je najjača varijanta M135i xDrive, što znači da je pod haubom 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 306KS i 450 Nm obrtnog moemnta, uz novi Aisin 8-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) bi trebalo da iznosi manje od 5 sekundi.

Takođe, M135i xDrive odlikuju i aero body kit (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor), doterani prednji “bubrezi”, hromirane izduvne cevi, veći alu točkovi i sportski podešeno oslanjanje, kao i sportska unutrašnjost sa M Sport sedištima i volanom.

Što se ostalih verzija nove Serije 1 tiče, najvažnija novost je naravno BMW-ova FAAR arhitektura koja podrazumeva prednji pogon (xDrive pogon na sva četiri točka će biti dostupan kao opcija kod nekih verzija a kod nekih će biti i standardni deo paketa, kao kod ovog M135i xDrive), dok će osnovu motorizacije po najavama činiti turbo benzcinci i dizelaši sa 3 i 4 cilindra.

Nova “jedinica” će ponuditi i duže međuosovinsko rastojanje i prostraniji enterijer, pre svega pozadi. Neki izvori navode 19 mm više prostora za glavu i 33 mm više prostora za kolena, kao i nešto prostraniji prtljažnik (380 litara).

Ovde treba pomenuti i novu generaciju iDrive sistema, kontrolu gestovima, head-up displej, širu listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču…

Izvor: Autoblog.rs

Foto: Bimmerfile.com

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of