1

Mihajlović: Počinjemo tri nova auto-puta

Počinjemo tri nova auto-puta, a tri završavamo, rekla je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović za TV Prva. Najavila je da će pre početka leta biti gotovi južni i istočni krak Koridora 10, kao i 103 kilometra puta od Obrenovca do Čačka.

“Katastar kao BIA”

Mihajlović kaže da će Upravni nadzor resornog ministarstava u Katastru za sedam do deset dana podneti izveštaj, pa će Vlada doneti odluku o eventualnoj promeni rukovodstva u toj instituciji koja je u štrajku

“Katastar je jedna od najvažnijih institucija i zbog važnosti podataka kojima raspolaže ja bih rekla da je kao BIA”, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, osim u Beogradu, štrajkuje i katastar u Kragujevcu, ali Ministarstvo ima kontrolu o svemu što se događa. “

Na krajnje odluke da li ćemo menjati rukovostvo ili način na koji ćemo raditi je odluka premijerke”, rekla je Mihajlović. Ona je upozorila da to što katastri štrajkuju utiče na manji broj izdavanja dozvola, pa će se odraziti i na poziciju Srbije na Duing biznis listi.

Novih 12 linija sa “Konstantina”

Mihajlović je kazala da očekuje da pokretanje 12 linija sa niškog Aerodroma ima uticaja na 1,2 miliona Srba koji žive u dijaspori, a da sledeće godine očekuje 500.000 putnika na tom aerodromu.

“Imamo 20 odsto više turista nego što je bilo ranije, očekujemo dolazak dijaspore”, rekla je Mihajlović i dodala da su određene subvencije od ukupno 5 milona evra.

Upitana u vezi sa kompanijom CarGo, Mihajlović je kazala da je zakon jednak za sve i da mora da se poštuje, bez obzira da li se neko ljuti ili ne. Ona je kazala da je ta kompanija do sada poslovala pod okriljem drugih zakona, a sada kada posluju po zakonima koje su u nadležnosti ministarstva koje vodi, moraće i da ih poštuju.

Opširnije u video prilogu:

Izvor: B92.net

Foto: TV PRVA


Please follow and like us:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Izvor: Smagazin […]