0

100. MAN petoosovinac za Holandiju

Holandska firma Westdijk Transport iz grada Alphen aan de Rijn preuzela je prvi od dva MAN peteroosovinca, a ovo je ujedno i 100. ovakav kamion u Holandijioj. Osim bogate opreme ima i TipMatic mjenjač te Offroad softver

Impresivni MAN TGS 50.500 10×8 WS iz fabrike izlazi kao 8×8 kamion s mehaničkim ovjesom da bi ga nakon toga preuzeli stručnjaci iz Wierda Vehicle Engineering koji su ovlašćeni MAN specijalisti. Oni umesto postojećih zadnjih osovina ugrađuju osovine s hidrauličnim ovjesom pri čemu zadnja osovina k tome postaje i upravljiva.Također, ugrađuju i dodatnu središnju 10-tonsku osovinu koja je podizna i upravljiva. Zahvaljujući identičnom međuosovinskom razmaku od 1.800 mm između pojedinih osovina, ova izvedba nudi idealnu konfiguraciju za optimalnu distribuciju opterećenja po osovinama. Maksimalno opterećenje pre dve osovine je 9 tona, središnja nosi 10 tona, a dve zadnje zajedno 23 tone.

MAN-TGS-10x8-3-5c8638cb52888-5c8638cb53197.jpg

Ugradnjom dodatne osovine najveća dopuštena masa je povećana na 50 tona (u Holandiji je to moguće), a obzirom da su četiri od pet osovina upravljive, kamion ima i vrlo mali krug okretanja. Hidraulični ovjes stražnjih osovina omogućuje vrlo sigurno kipanje jer se kamion uz pomoć ovjesa može horizontalno poravnati.

Obzirom da se radi o jubilarnom 100. vozilu onda je posebna pažnja posvećena i opremi. Ugrađena su kožna sedišta s posebnim prošivima te kožne obloge na vratima. Također, sistem kamera osigurava potpunu vidljivost prostora oko vozila. Westdijk Transport ima flotu od 55 kipera koji se najvećim delom koriste u izgradnji puteva.

Izvor: kamion-bus.hr

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of