0

BMW i Daimler udružili snage na razvoju autonomnog upravljanja

Nemački automobilski divovi BMW i Daimler su zvanično potvrdili da će zajednički raditi na razvoju sistema autonomnog upravljanja. Konkretnije, ova dva proizvođača će raditi na sistemima trećeg i četvrtog nivoa autonomne vožnje, kao i samostalnog parkiranja vozila.

Saradnja će doprineti smanjenju troškove, većem kvalitetu konačnog proizvoda a ubrzaće dolazak ove tehnologije na tržište. U BMW-u i Daimleru planiraju da sisteme trećeg nivoa komercijalizuju do 2021. Sistemi četvrte generacije bi u modelima ovih proizvođača trebalo da se nađu do 2025.

Dalje, BMW i Daimler žele da razviju sistem koji će postati industrijski standard i dapodstaknu države da stvore jedinstveni pravni okvir za primenu ove tehnologije. Takođe, ova saradnja bi lako mogla da bude proširena s novim partnerima što će samo ojačati nastojanja BMW-a i Daimlera.

BMW i Daimler su nedavno potvrdili saradnju na nekoliko drugih projekata tzv. buduće mobilnosti. Krajem prošle godine su se pojavile i glasine da bi ova dva proizvođača uskoro mogla da počnu sa zajedničkim razvojem i proizvodnjom delova i sl.

Izvor: Autonet.hr

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of