0

Zonda C12 #001 se vraća u Ženevu nakon punih 20 godina (VIDEO)

Horacio slavi 20 godina samostalnog delovanja. Razmišljati izvan okvira nikad nije jednostavno, koliko onome koji razmišlja toliko i onima s kojima treba podeliti ideje. Niko to ne zna bolje od Horacija Paganija, bivšeg prvog čoveka Lamborghinijevog odeljenja za kompozitne materijale.

Da, Horacio je iz Lamborghinija sa sobom poneo mnogo iskustva, razočarenja i autoklavu koju je platio svojim novcem, ali nekoliko godina i sastanaka s Huanom Manuelom Fanđom kasnije Horacio je doveo svoju C12 u Ženevu. I pogodite – dovodi je i ove godine! Da, ovaj fantastičan jubilej mora da ima i prikladnu domaćicu, a bolja od C12 sa serijskim brojem 001 jednostavno ne može da bude. Perfekcionista koji u svemu traži lepotu (i vrlo često je nađe) je za C12 odredio i prvu pratilju – Huayru Roadster u karbonsko plavoj haljini iz kolekcije leto-leto…

Neverovatno, ali C12 i danas izgleda sveže, što nije ni čudo – Horacio uvek bira bezvremenski dizajn kao insipraciju. Da bi uvideli do koje granice ide Horacijeva potraga za perfekcijom, samo pratite linije karbona na njegovim automobilima. Započnite npr. pozadi i pratite liniju pletenog karbona. Neprekinuta je na svakom Paganiju. Povucite laser između početka i kraja automobila i divite se toj liniji.

Horacio nije spavao na lovorikama, unapredio je i dizajn i aerodinamiku i tehnologiju izrade karbona, ali njegov izbor partnera bi takođe mogao da bude tema neke katedre – od AMG-a do proizvođača ženskih torbica koji se bavi enterijerom Paganija. Ništa nije prepušteno slučaju, svaka matica mora da ima najbolji i najlakši dizajn, na Paganijima se danima dizajniraju sitnice koje nikada nećete ni pogledati, ali Horaciju su sve sitnice važne.

Izvor: Vozim.hr

Foto: Pagani


Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of