1

Mercedes-Benz širi ponudu plug-in hibrida

Što se Mercedesa tiče 2019. je godina plug-in hibrida. Naime, ovaj proizvođač sprema se na lansiranje još nekoliko modela s elektrifikovanim, odnosno plug-in hibridnim (PHEV) pogonom. Podsetimo, C, E i S klasa su već dostupni s hibridnim pogonima, a kod C i E klase kupci mogu da biraju između dizelske i benzinske verzije.

Ovaj deo ponude će tokom 2019. biti dodatno proširen s plug-ih hibridnim verzijama SUV modela GLC i GLE. Takođe, na tržište će stići PHEV verzija A klase koju bi trebalo da pokreće kombinacija 1.3 litarskog 4-cilindričnog turbo benzinca i električnog motora. Isti pogonski sklop bi trebalo da se nađe i u modelima B klase kao i budućem kompaktnom SUV-u GLB.

U Mercedesu plug-in hibride smatraju veoma važnima jer oni predstavljaju među korak prema u potpunosti električnim vozilima. Naime, vozači plug-in hibridnih automobila će imati mogućnost korišćenja isključivo električnog dela pogonskog sklopa pa će se na taj način bliže upoznati s načinom rada i vožnje električnih automobila.

Podsetimo, Mercedes namerava da u svojoj ponudi ima tri vrste modela s elektrifikovanim pogonima. Prvi će biti automobili s oznakom EQ Boost i radiće se o 48-voltnim blagim hibridima. Drugi su plug-in hibridni modeli pod oznakom EQ Power, a treći u potpunosti električna vozila u liniji EQ.

U Mercedesu očekuju da će do 2025. oko 40% njihove prodaje činiti električna i plug-in hibridna vozila. Širenjem ponude jednih i drugih u Mercedesu planiraju da u svakom trenutku imaju pravi odgovor na potražnju s tržišta.

Izvor: Autonet.hr

s

Please follow and like us:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Izvor: Smagazin […]