0

Daimler na Baumu 2019.

Daimler će predstaviti 22 vozila na sajmu građevinarstva Bauma 2019, koji će se održati od 8. do 14. aprila u Minhenu pod sloganom “Trucks @ Work”. Na ukupnoj površini od 2700 m2 predstaviće inovativnu snagu i performanse marki komercijalnih vozila Mercedes-Benz i Fuso.

Zetros 2733 Zetros 2733

Od isporuke do lakih, srednjih i teških kamiona, do veoma teških teretnih vozila i individualno personaliziranih vozila za posebne namene. Na sajmu će biti predstavljeno šest kombinovanih vozila, 13 kamiona i 3 specijalna vozila. Zvezde će definitivno biti novi Arocs i Actros , zajedno sa Atego, X-Class, Citan, Vito i Sprinter,  i Unimog , Econic  i Zetros . Fuso Canter će također biti u salonu .

Nova generacija Actrosa za upotrebu na putu nudi novi Active Drive Assist (ADA) za više udobnosti, posebno za autoputeve. Actros i Arocs nude MirrorCam umesto normalnih spoljnih ogledala. Oba modela mogu biti opremljena i sa pojačanim sistemom za podršku Active Assist 5.

Zahvaljujući prepoznavanju pešaka, on može automatski aktivirati kočenje u nuždi i, ako je potrebno, zaustaviti potpuno zaustavljanje. Predvidljiva kontrola prenosa snage (PPC) je takođe dostupna za rad na gradilištima na međugradskim rutama. Novi multimedijalni kokpit sa dva velika samostalna ekrana daje vozaču jedinstven i praktičan koncept za prikazivanje i upravljanje vozilom.

Izvor: Etransport.si

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of