0

Novi Audi A3 stiže i u hibridnoj varijanti

Za nekoliko meseci Audi će predstaviti četvrtu generaciju modela A3, koji će dobiti hibridnu verziju. Hibridni A3 će imati e-Tron oznaku, a deliće status “perjanice” sa RS modelom koji bi trebalo da parira Mercedes-AMG A45 koji raspolaže sa 415 KS. 

Audi je najavio da će do 2025. predstaviti 12 potpuno električnih modela, a iako će među njima biti i automobil veličine A3, četvrta generacija ovog kompakta ne spada u tu grupu. 

Neposredno pre novog A3, Volkswagen će predstaviti osmu generaciju Golfa od koje je Audi preuzeo mnogo mehaničkih elemenata. 

Tako je električni A3 dobio hibridni pogon iz Golfa GTE, a deliće i benzinske motore. 

A3 neće doneti revoluciju u izgledu Audija, ni esterijera ni enterijera, pa će u kabini dominirati 10,1-inčni multimedijalni ekran te Virtual Cockpit digitalna komandna tabla kao u SUV-u Q3. 

Audi neće praviti varziju sa troje vrata s obzirom da je od oko 175.000 prodatih A3 2017, samo 7.800 otišlo u toj varijanti, dok je napravljeno 167.000 A3 Sportback. 

Međutim, iako se slabo prodaje i kabriolet verzija, Audi planira ovu varijantu i u novoj generaciju za nekoliko godina. Naravno, logično je očekivati i sedan verziju.

Izvor: B92.net

Foto: Auto Express


Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of