0

McLaren Senna GTR premijerno 15. februara

McLaren je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi predstavio prototip tračkog modela Senna GTR, a zatim je najavio i definitivni serijski model. Taj serijski model će po pisanju pojedinih medija premijeru imati za nekoliko dana, tačnije 15. februara.

Proizvodnja će početi u septembru, uz najavu da će biti napravljeno samo 75 primeraka. Bez obzira na cenu od 1.1 milion funti (bez poreza) svi su već unapred prodati.

Po sadašnjim podacima, Senna GTR će imati 4,0 litarski biturbo V8 motor sa 825KS i 800 Nm, što će biti dovoljno da do 100 km/h ubrza za manje od 2,8 sekundi. Senna GTR će biti i brži od regularne verzije, ali za sada nema konkretnih brojki.

Takođe, biće i lakši za oko 100 kg (a možda i više), pri čemu je karoserija od ugljeničnih vlakana. Automobil će između ostalog dobiti i novi volan, a na raspolganju će biti i klima uređaj.

Treba pomenuti i novi aero body kit (širi blatobrani, veći zadnji difuzor…), downforce od 1.000 kg, novi dizajn točkova, menjač specijalno optimizovan za trke, kao i napredni prilagodljivi sistem kontrole proklizavanja.

Izvor: Autoblog.rs

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of