0

Scania S 730 u konfiguraciji 10×4*6

Nakon što je preuzela troosovinsku verziju S 520, holandska firma te Kloeze-Bruyl preuzela je i petoosovinsku verziju u konfiguraciji 10×4*6.

Holandjani ističu kako su se prvi put susreli s nekim Scanijinim proizvodom u Hyundai bageru koji je bio opremljen Scanijinim motorom, što se pokazalo jako dobrim pa su se odlučili i za Scania kamione.

Ističu kako su se kamioni pokazali ne samo pouzdanima, već i jako ekonomičnima što je za njih jako važno budući da prate potrošnju ne samo kamiona već i osobnih vozila u firmi Scania S 730 u konfiguraciji 10×4*6 ima pet osovina. Od toga su prve dve upravljačke, iza njih su dve pogonske s dvostrukim gumama i na kraju još jedna pomoćna, također upravljiva s jednostrukim gumama. Tegljač je prilagođen za vuču teških tereta pa su iza kabine ugrađeni rezervoar za gorivo, AdBlue rezervoar te hidraulični sistem za prikolicu. Ova prilagodba je napravljena u fabrici. Sposoban je savladati uspon od 6% s teretom od 180 tona odnosno 12% sa 140 tona, a Holanđani ističu kako im je to jako važno budući da često vuku terete u Nemačku gde ima dosta uspona, a s druge strane velika snaga omogućuje i postizanje brzine na autoputu s kojom neće značajno usporavati saobraćaj.

Obzirom da ovakvi transporti znaju trajati više dana, kabina je takođe vrlo dobro opremljena pa su vozaču na raspolaganju mikrotalasna pećnica, aparat za kafu, frižider i televizor. Kako bi vozač lakše nadzirao teret, kamion je opremljen i sistemom kamera gde se slika prikazuje na ekranu čiji je prikaz podeljen na četiri dela tako da vozač uvek vidi prostor oko vozila što je pogotovo korisno kod prevoza vangabaritnih tereta.

Izvor: Kamion-bus.hr

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of