0

Ford potvrdio da radi na manjem pick-up modelu

Ford je tokom prošle nedelje predstavio osveženu evropsku verziju pick-up modela Ranger, a sada je stigla i zvanična potvrda da ovaj proizvođač radi na razvoju novog manjeg pick-up vozila koji će se u skoroj budućnosti stići na tržište.

Tačnije, Fordov izvršni potpredsednik Jim Farley je izjavio da ovaj proizvođač “istražuje mogućnosti razvoja pristupačnijih verzija svojih pick-up vozila” i da “možemo očekivati nova imena u ponudi ispod onih koje Ford nudi danas.”

Prve glasine o manjem pick-up modelu su se pojavile krajem prošle godine. Za sada o ovom modelu još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija, ali dobro upućeni izvori tvrde da će se taj model bazirati na platformi novog Focusa. Zato će od Focusa pozajmiti i većinu motorizacije, ponudu menjača i drugih komponenti.

Mali pick-up nije novost za Ford s obzirom da se na pojedinim tržištima svojevremeno prodavao pick-up baziran na Fiesti pod nazivom Courier pa zato neki pretpostavljaju da bi upravo taj naziv mogao da se vrati s novim pick-up modelom. Za sada nema potvrda da će ovaj model stići u Evropu, ali je to verovatno s obzirom na rast popularnosti ovakvih vozila na Starom kontinentu. Početak prodaje se očekuje tokom 2021.

Izvor: Autonet.hr

Render: Kleber Silva

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of