1

Nova Opel Corsa stiže do kraja godine

Nova generacija Opel Corse imaće istu mehaničku platformu kao novi Paugeot 208, koji se takođe očekuje u 2019. Kada je 2017. francuski auto gigant PSA kupio marke Opel i Vauxhall od General Motorsa (GM), razvoj nove Corse je prekinut s obzirom da je prvobitno planirano da ovaj automobil koristi GM mehaniku.

Rad na novoj generaciji Corse nastavljen je uz prelazak na CMP platformu francuskog proizvođača. Da je automobil u završnoj fazi razvoja, pokazuju fotografije pretprodukcijskog vozila koje je nedavno snimljeno sa “kamuflažom” tokom test vožnje po snegu. Iako deli mehaniku sa novom 208-icom, Corsa F imaće prepoznatljive Opelove stilske detalje.

Opel Corsa

Podsećamo, aktuelna Corsa koja je dostupna na tržištu nije potpuno nova generacija, s obzirom da je u velikoj meri zasnovana na Corsi D iz 2006. Zbog toga je za Opel važno da se naslednik pojavi u prodaji što je pre moguće.

Corsa F najverovatnije će debitovati na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2019, a u prodajne salone trebalo bi da stigne do kraja godine. Najavljena električna varijanta očekuje se 2020.

Izvor: B92.net

Foto: CarPix/CarScoops

Please follow and like us:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Izvor: S magazin […]