0

Fićo, vreme je za naslednika

Najveći domaći izvoznici lane su, kao i godinama unazad, bili Fijat Krajsler automobili Srbija i HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare. FCA Srbija je za jedanaest prošlogodišnjih meseci, prema podacima Ministarstva finansija, na inostranim tržištima ostvarila plasman vredan 699,7 miliona evra, dok je Železara, u istom periodu zabeležila izvoz od 695,3 miliona.

Da li je FCA Srbija i na kraju 2018. sačuvala višegodišnju titulu najvećeg srpskog izvoznika, biće poznato već narednog meseca, kad bude objavljen konačni spisak najuspešnijih izvoznika, ali ne bi bilo ni iznenađenja ako bi ga Železara na toj listi pretekla. Kragujevačka fabrika je prošlogodišnju proizvodnju obustavila još početkom decembra, pa joj je i plasman u tom mesecu bio zanemarljiv, tim pre što Fijat, kao i sve ostale globalne auto-kompanije, proizvodnju organizuje u skladu sa porudžbinama dilerskih kuća. 

Prošlogodišnji izvoz FCA Srbija, koji i sa decembarskim plasmanom neće biti mnogo veći od 700 miliona evra, za više od 100 miliona evra je manji od onog iz 2017, kad je prvi put pao ispod milijardu evra. Biće i više nego dvostruko manji nego 2013, kad su na svetskim tržištima sve verzije modela „500L“ prodate za preko 1,5 milijardi evra, što je bila desetina od ukupnog srpskog izvoza u toj godini. 

Proizvodnja i plasman „velikog fiće“, od 2013. pada što nije uspeo da spreči ni redizajn modela „500L“ iz maja 2017. Naprotiv, te godine, kragujevačka fabrika je proizvela tek nešto više od 60.000 automobila, dvostruko manje nego 2013. godine. Lane je iz pogona FCA Srbija izašlo manje od 60.000 vozila, dok će ove godine biti proizvedeno oko 40.000 svih verzija „fijata 500L“. Procenjuje se da, uprkos beneficijama koje Fijat ima u Srbiji, proizvodnja ide ka granici rentabilnosti i da je neophodan novi ili još jedan model koji bi trebalo da stigne 2020.

Realnost tih procena nedavno je potvrdio i Davor Veličkovski, predsednik kompanije Sigit Srbija, koja je deo multinacionalne kompanije SIGIT, inače glavni snabdevač Fijata delovima od plastike. 

Odskočna daska za automobilsku industriju u Srbiji biće 2020, kada još jedan model dođe na Fijatove proizvodne trake u Kragujevcu. Očekujem veliki porast obima proizvodnje, ponovno uvođenje treće smene i zapošljavanje novih ljudi – rekao je Veličkovski u intervjuu portalu InfoKg, prenosi Danas.

Izvor: Danas.rs

Foto: arhiva


Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of