1

Ove godine i električni Mini Cooper S E

BMW je još ranije zvanično potvrdio da će potpuno električni Mini Cooper S E početi da se pravi 2019. godine, baš na 60-godišnjicu od pojavljivanja prvog Minija. Električni pogonski sistem će se praviti u BMW-ovim fabrikama u Nemačkoj, dok bi proizvodnja automobila trebalo da se obavlja u britanskom Oxfordu.

O samom automobilu još uvek nema mnogo detalja, sem činjenice da će to u stvari biti derivat Mnija Hatch sa troja vrata (koncept je predstavljen još 2017. godine), kao i da će biti iskorišćena modifikovana verzija UKL1 platforme. 

Električni Mini Cooper S E bi trebalo da dobije elektromotor smešten napred (po svemu sudeći iz BMW-a i3 S sa 184KS), pa litijum-jonske baterije i autonomiju od oko 200 milja (320 km), po novim WLTP normama.

Performanse bi trebalo da budu slične benzinskom Cooperu S, ali konkretni detalji tek slede.

Nakon promocije u drugoj polovini godine, Cooper S E će se naći na britanskom tržištu gde će koštati oko 30.000 funti (33.405 evra).

Ovo ipak neće biti i prvi potpuno električni Minijev model, budući da je još 2007. napravljen Mini E, doduše u maloj seriji.

Izvor: Autoblog.rs

Render: Autocar.co.uk

Please follow and like us:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Izvor: smagazin […]