1

Poznata cena električnog Harley-Davidson motocikla

Prvi električni motocikl proizveden od strane nekog velikog proizvođača je Harley Davidson LiveWire, a ove godine će se naći i u prodaji. Američki gigant je iskoristio ovogodišnji Sajam potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu da otkrije cenu novog modela, kao i njegovu dostupnost.

LiveWire dolazi sa početnom cenom od 29.799 dolara. Ova cena se odnosi na američko tržište, gde je njegovo naručivanje već počelo, a prve isporuke se očekuju na jesen – prvo u SAD, a nešto kasnije i na drugim tržištima.

„Ovo je istorijski trenutak, kako za našu kompaniju, tako i za celokupnu budućnost motocikala“, izjavio je Met Levatič, izvršni direktor proizvođača iz Milvokija.

„Inovacije su uvek bile srž našeg brenda, a ovo uzbudljivo novo poglavlje u našoj istoriji će doneti proizvode kako za postojeće, tako i za nove vozače, svih godina i zanimanja.“

LiveWire će imati dve baterije. Jedna će pokretati motor, a druga svetla, kontrole, sirenu i instrument tablu. Prema informacijama iz kompanije, autonomija je procenjena na oko 180 km, dok će se punjenje vršiti preko kabla smeštenog ispod sedišta.

Od nula do 100 km/h će moći da ubrza za 3,6 sekundi.

U kompaniji su naročito ponosni na Harley-Davidson Connect sistem, koji će moći da poveže vozače sa njihovim mašinama preko Panasonic kontrolne jedinice.

Iz „Harlija“ poručuju da je motocikl dizajniran tako da postane novi zaštitni znak kompanije, a da li će uspeti u tome, ostaje da se vidi.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Harley-Davidson

Please follow and like us:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Izvor: Smagazin […]