0

Nova generacija guma za kombinovani prevoz

Goodyear je predstavio novu generaciju guma OMNITRAC koja je posebno razvijena za vozila što se upotrebljavaju za kombinirane prevoze.

Radi se o damperima, miješalicama i pumpama betona, kamionima s niskopodnim prikolicama za upotrebu u građevinarstvu odnosno kamioni u industriji otpada, reciklaži, drvnoj i poljoprivrednoj industriji koji se svakodnevno se suočavaju s teškim situacijama na neasfaltiranim terenima, ali većinom deluju na putevima.Goodyearova patentirana tehnologija DuraShield upotrijebljena je u obliku inovativnoga gornjeg zaštitnog remena u konstrukciji gume koji sprječavanjem prodiranja kamenja ili drugih stranih tijela omogućuje dodatnu otpornost na oštećenja karkase, a to jamči više prevoženih kilometara i veću obnovljivost. Osim toga sprječava i ulazak vode koja može izazvati koroziju remena u karkasi. Gornji remen napravljen je od nemetalnog kordnoga materijala koji je prvi put upotrijebljen na gumama i poboljšava njihovu obnovljivost.

Seriju čine gume OMNITRAC S i OMNITRAC D, a ima ukupno 10 dimenzija (šest guma OMNITRAC S za upravljačku osovinu i četiri gume OMNITRAC D za pogonsku osovinu), uključujući dimenziju 315/70R22,5, koja prvi put ulazi u segment kombinovanih prevoza i obuhvaća sve veći trend upotrebe standardnih vučnih jedinica. Serija je usklađena s 3PMSF, čime udovoljava najstrožim zahtevima za zimske gume.
Izvor: Kamion-bus.hr

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of