0

Yamaha YZF-R1 GYTR spremna za poručivanje, cena obara s nogu

Yamaha YZF-R1 GYTR je definitivno jedna posebna mašina, a to dovoljno potvrđuje činjenica da će biti proizvedena u svega 20 primeraka.

Taj broj nije slučajno izabran, jer je R1 superbajk ove godine napunio 2 decenije, a uz to je omaž uspehu Yamahe na trci “8 sati Suzuke”, koju su ove godine osvojili četvrti put zaredom.

Namenjena isključivo za stazu, YZF-R1 GYTR će praviti članovi tima koji stoji iza pobedničkog tima sa Suzuke. I mada je već poznato da će motocikl imati pregršt delova iz GYTR kataloga i od drugih sponzora, Yamaha nije želela da otkriva detalje vezane za performanse.

Ono što znamo je da će ovaj dvotočkaš imati Akrapović Full Evo 2 Titanium izduv, Brembo kočioni sistem (GP4-RX prednje čeljusti, 320mm T-Drive diskove i 19RCS Corsa Corta glavni cilindar), oklop od ugljeničnih vlakana, Ohlins ogibljenje (FGRT 219 viljuške, TTX36 GP amortizer), kao i Bridgestone pneumatike.

Uz to, svaki od primeraka će biti numerisan i uz njega će ići potvrda autentičnosti.

Cena? 39.500 evra + PDV, pa će tako konačna varirati od zemlje do zemlje. Ukoliko ste zainteresovani da parkirate jedan u svoju garažu, OVDE možete poručiti svoj primerak.

Ipak, za većinu nas će ovaj motocikl ostati samo nedosanjani san. Zato su tu fotografije.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Yamaha

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of