0

Šef Honde: “Rosijevo vreme je prošlo”

Šef Honde, Alberto Puđ, nedavno je izjavio nešto što se definitivno neće dopasti fanovima Valentina Rosija. Naime, Španac je poručio da Rosi još uvek ne može da prihvati da nije vodeći vozač „premijerne klase”.

Rosi se svrstao među legende moto sporta osvajanjem sedam MotoGP titula, ali od 2009. nije uspeo da osvoji niti jedan naslov.

Tokom poslednjih godina, razvio se veliki rivalitet između Rosija i Markesa, koji je naročito došao do izražaja 2015, kada je Italijan za svega pet poena ostao bez titule.

Od tada, odnos između njih dvojice je napet, a kako smatra Puđ, krivac za to je upravo Rosi.

„Valentino je fantastičan vozač, kojeg ja neizmerno poštujem“, izjavio je Puđ u intervjuu za špansku „La Vangardiju“.

„U svojim godinama ima neverovatnu želju, motivaciju, talenat i želju za pobedom. Ali ne može da se pomiri da je njegovo vreme prošlo. Jednostavno, hteo on to da prizna ili ne, Mark je sada broj 1.“

Rosi je naročito kritikovao Markesa nakon udesa u Argentini. Španac je pokušao da mu se izvini nakon trke, ali je to izvinjenje odbijeno, da bi Doktor na Mizanu odbio da se rukuje s njim.

„Marka ne zanimaju mišljenja koja dolaze iz Valentinovog okruženja. U takvom ponašanju vidimo da ga se plaše.“

Puđ, koji je zaslužan za dovođenja Lorenca u tim ove godine, poručio je da je 25-godišnji Markes gotovo „savršen vozač“.

Ostaje da se vidi kako će druga strana reagovati na ovakve izjave.

Dani Pedrosa nezadovoljan komentarima svog bivšeg šefa

Šef Honde se izgleda baš raspričao u jednom nedavnom intervjuu, ali čini se da nije vodio računa o posledicama svojih reči.

Nakon što je opleo po Rosiju, Alberto Puđ je uspeo da uvredi i do skora svog vozača, Danija Pedrosu.

Španac, koji je u Valensiji odvezao poslednju MotoGP trku u karijeri, javno je reagovao na komentare svog bivšeg šefa. Naime, Puđ je u intervjuu pod znak pitanja doveo Pedrosinu motivaciju.

Upitan šta je Pedrosi falilo ove godine, Puđ je izjavio da su drugi jednostavno želeli titulu više od Danija.

„U životu ti niko ništa neće pokloniti. Dani jednostavno nije imao dovoljno želje.“

Pedrosa je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici odgovorio na reči svog bivšeg šefa, odbacivši njegove tvrdnje da nije imao dovoljno želje da postane šampion. Pedrosa se javno upitao zašto Puđ nije takve tvdnje izneo pred njim, dok je još bio deo Honde, nego tek sada.

Puđ je blisko radio s Pedrosom kako na početku, tako i na kraju njegove karijere, preko Movistar kupa, pa sve do klasa 125 i 250 kubika.

2013. su prekinuli saradnju, da bi je nastavili na kraju 2017, kada je Puđ postavljen za novog šefa Honde. Alberto je zaslužan za dovođenje Lorenca u tim, što je za posledicu imalo Pedrosin odlazak iz Honde i kasnije u penziju.

Odnosi su, bar za javnost, bili srdačni, ali je Pedrosina odluka da prihvati test ulogu u KTM-u, a ne u Hondi, nagovestila da je bilo određenih problema za koje se nije znalo.

Izvor: Moto-berza.com

Please follow and like us:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of